Overeenkomst wederverkoop Yindo-licenties aan bibliotheken

Van Duuren Media en LM Information Delivery hebben een overeenkomst gesloten met betrekking tot de wederverkoop van Yindo-licenties aan bibliotheken, mediatheken en andere instellingen.

De licenties geven toegang tot de complete bibliotheek met ict-uitgaven van Van Duuren Media, waarbij de afnemer het aantal gelijktijdige gebruikers zelf kan bepalen, en daarmee de prijs van de licentie kan beïnvloeden. De bibliotheek is per direct beschikbaar en omvat onder meer uitgaven over het werken met grafische software, webdesign, programmeertalen en officetoepassingen.

“Het partnership met LM Information Delivery is een volgende belangrijke stap om onze content overal, gunstig geprijsd en veilig ter beschikking te stellen”, zegt Bob van Duuren, directeur van Van Duuren Media en een van de initiatiefnemers achter de streaming leesdienst Yindo in een persbericht. “Via de IP-toegang die Yindo biedt is het eenvoudig mogelijk om instellingen toegang tot onze bibliotheek te geven op basis van hun locatie. Dat LM Information Delivery de bulklicenties namens ons aan afnemers aanbiedt is voor ons een zegen, gezien hun kennis van de markt en hun grote netwerk.”

“Het aanbod dat Van Duuren Media via Yindo aanbiedt is compleet, actueel en professioneel en zeer interessant voor bijvoorbeeld hogescholen”, zegt Ronald van Dieën, directeur van LM Information Delivery Nederland. “De titels die onderdeel uitmaken van de licentie zijn interessant voor onze klanten die op zoek zijn naar Nederlandstalige, digitale content. Door het flexibele model past het in ieder budget.”

Yindo is een platform voor het lezen van streaming e-books en tijdschriften. Uitgaven kunnen gekocht of gehuurd worden. Momenteel bevat Yindo circa 3000 uitgaven van circa 70 uitgevers. LM Information Delivery is een leverancier van informatiediensten en abonnementen voor bibliotheken, overheden, NGO’s, en bedrijven.

Zie ook:
Yindo leent digitale boeken uit voor één euro
Athenaeum Boekhandel en Yindo lanceren elearning-platform
Meulenhoff biedt ebooks aan bij Yindo