Oracle opent Race Data Experience Centre in Utrecht

Technologiebedrijf Oracle opent een Race Data Experience Centre in zijn Nederlandse kantoor in Utrecht. De titelpartner van F1-team Oracle Red Bull Racing laat gebruikers achter het stuur van een racesimulator actief kennismaken ‘met de data, analytics en cloudtechnologie die leiden tot winnende racestrategieën’. 

In het Utrechtse experience centre kunnen klanten en partners van Oracle, maar ook andere bedrijven en ondernemers en scholen en universiteiten, beter begrip krijgen van hoe Oracle Cloud Infrastructure (OCI) wordt gebruikt om de voorspellingsnauwkeurigheid te verbeteren en de besluitvorming aan te scherpen. In de vorm van een workshop kunnen ze dan na een simrace hun eigen analyse draaien op bijvoorbeeld het circuit van Zandvoort.

Kracht van AI laten zien

Het doel van het Race Data Experience Centre is om gebruikers te laten zien hoe data-analytics gedrag en besluitvorming helpen aanpassen en verbeteren. Tegelijkertijd wil Oracle spelenderwijs aantonen wat de kracht en mogelijkheden zijn van moderne technologieën als AI, machine learning en de cloud. ‘Als technologiebedrijf met data als kloppend hart zijn we dagelijks bezig om onze kennis zo goed mogelijk naar onze klanten en partners te brengen. Het is onze missie om hen te helpen bij hun uitdagingen en het maximale uit data te halen. Met het Race Data Experience Centre laten we zien hoe bedrijven kunnen profiteren van dezelfde technologie die bijdraagt aan het succes van Oracle Red Bull Racing’, aldus Wilfred Scholman, country leader Oracle Nederland.

Samenwerking partners en onderwijs

Een groep van 22 leden uit het Oracle PartnerNetwork (OPN) hebben zich als partners verbonden aan het Nederlandse experience centre. Dat betekent dat ze samen met Oracle optrekken om gezamenlijke klanten en prospects kennis te laten maken met de data, analytics en cloudtechnologie. Tegelijk hoopt Oracle via het centre leerlingen en studenten kennis bij te brengen over IT en technologie en ze enthousiast te maken hiervoor. Geïnteresseerde groepen uit het bedrijfsleven en onderwijs kunnen zich aanmelden voor een workshop via: racedataexperience_group_nl_grp@oracle.com.