Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied zoekt informatiemanager

Zie jij een uitdaging in het adviseren van de organisatie over datamanagement, het opzetten van datagovernance en het verder implementeren van datamanagementprocessen? Bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) krijg je die kans. Wij zien erop toe dat de duurzaamheid, de leefbaarheid en de veiligheid in deze dynamische en drukbevolkte omgeving worden gewaarborgd. De rol van business intelligence, hyperautomation en data-analyse spelen daarin een steeds belangrijkere rol. We hebben al veel goed ingericht en we willen nu verder doorgroeien in datavolwassenheid. Daarom is er behoefte aan een ervaren adviseur op dit gebied.

Jouw uitdaging als informatiemanager

Samen met je collega’s draag jij bij aan de ontwikkeling van onze datavolwassenheid. Dit doe je als informatiemanager (onze formele functietitel is overigens adviseur datamanagement A, sic) met een primaire focus op het opzetten van de datagovernance-organisatie. Je maakt daarbij nadrukkelijk de verbinding met collega’s van het primaire proces. Met jouw expertise op het vlak van datagovernance en datamanagement leg jij samen met je collega’s een stevige fundering voor de ontwikkelingen in het datagedreven werken en het gebruik van nieuwe technologieën. Ben je echter een seniore adviseur en wil je vanuit vakaangrenzende ervaring de stap zetten naar datamanagement, dan gaan we ook graag met je in gesprek. Je competenties vinden we op dit punt zwaarder wegen dan de inhoudelijke kennis.

Je neemt het voortouw in het opzetten van de datagovernance-organisatie en onderhoudt proactief de contacten met diverse stakeholders. Voor je collega’s binnen en buiten het team ben je de vraagbaak voor datamanagementvraagstukken. Je inspireert en voedt je collega’s op dit vlak en blaast verdere professionalisering in het team. Je werkt nauw samen met aanverwante vakgebieden zoals informatieanalyse en procesadvies en houdt daarbij altijd oog voor het grotere geheel: de datagovernance. Je voelt je comfortabel in multidisciplinaire scrumteams, maar kunt ook heel goed zelfstandig werken. De afwisseling in werkzaamheden zijn jou op het lijf geschreven.

Waarom jij? 

Je bent een verbindingenlegger. En met jouw ervaring op het gebied van datamanagement ben je nu toe aan een nieuw perspectief. Mensen en organisatie kritisch bevragen, analyseren en adviseren. Complexe vraagstukken helpen oplossen. Jezelf verder verdiepen in de laatste technologische toepassingen en je omgeving prikkelen hiermee verder te gaan.

Daarnaast wil je graag werken aan de duurzame ontwikkeling van de omgeving van het Noordzeekanaalgebied. Je bent een zorgvuldige, open en inspirerende persoonlijkheid die zich goed kan inleven in de vraagstukken en behoeften van de organisatie.

Je bent in staat snel te schakelen. Je gedijt in een organisatie waar regelmatig de mouwen worden opgestroopt. En je vindt het fijn te werken in samenwerkingsverbanden met aanverwante disciplines zoals informatieanalyse, informatiemanagement en procesadvies. Je bent ondernemend en in staat om kansen voor de OD NZKG te zien en te verzilveren. Je hebt hbo-denk- en werkniveau, bent een ervaren adviseur en hebt ervaring als data-engineer of dashboardontwikkelaar. Kennis van en ervaring met DAMA DMBOK of een vergelijkbaar framework is een must, net als een aantal jaren concrete ervaring in een vergelijkbare functie. 

Wat wij bieden

Naast uitdagende vraagstukken op het gebied van datamanagement vind je bij de Omgevingsdienst NZKG een organisatie die volop in beweging is en die altijd op zoek is naar innovatie oplossingen. Je gaat deel uitmaken van het team Proces & Informatie dat bestaat uit 34 enthousiaste professionals. Het team adviseert de organisatie op een breed terrein aan vraagstukken. De medewerkers werken ieder vanuit hun eigen expertise, maar bundelen de krachten om tot integraal advies te komen. Jij werkt vooral samen met vijf collega’s en jullie vormen daarmee samen het dataonderdeel van het team. Binnen dit team krijg jij alle ruimte om je te laten zien.

Je salaris is afhankelijk van je opleiding en je werkervaring. Je mag in ieder geval rekenen op minimaal € 3.935,54 en maximaal € 5.564,54 bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek, en we bieden daarbovenop een IKB van 22,37%. De omvang van de functie is 36 uur per week, 32 uur is bespreekbaar. We stellen je aan voor de duur van een jaar (bij wijze van proef), maar streven uiteraard naar een relatie voor de langere termijn.

De Omgevingsdienst NZKG volgt de rechtspositieregeling die ook voor de provincies geldt, de CAP. Daarbij kennen wij een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden waaronder een volledige ov-vergoeding voor woon-werkverkeer en een bijdrage in je ziektekosten. Ons kantoor bevindt zich direct naast station Zaandam. 

Kom werken aan de toekomst 

Wil jij je horizon verbreden en met jouw expertise een bijdrage leveren aan een toekomstbestendige IT-organisatie van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied? Solliciteer dan vandaag nog via deze link en kom werken aan de toekomst.

Wil je eerst meer informatie over de functie, dan kun je contact opnemen met Danny van Zoen, teammanager Proces & Informatie: 06-41 10 96 23 of danny.van.zoen@odnzkg.nl.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Medewerkers van de OD NZKG genieten voorrang. Graag ontvangen we je motivatiebrief en cv uiterlijk 13 december 2023.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.