NVMB organiseert netwerkdag over bibliotheekgebouwen en collecties

Op 14 november organiseert de NVMB (Nederlandse Vereniging van Muziekbibliotheken, Muziekarchieven en Muziekdocumentatiecentra) in Utrecht een netwerkdag. Deze bijeenkomst staat in het teken van bibliotheekgebouwen en collecties.

Er staan verschillende lezingen op stapel. Zo vertelt Jack van ’t Pad, Mediacoach en Programmeur Muziekactiviteiten bij de Bibliotheek Utrecht, hoe de bibliotheekfunctie hier vorm krijgt. Ook belicht hij de invloed die de verhuizing van de bibliotheek heeft op de (presentatie van) de collecties – en in het bijzonder op de muziekcollectie.

Verder vertelt Coen Wilders, projectmanager bij de Universiteitsbibliotheek Utrecht, over het ‘Onderzoek Open Opstelling in de UB Utrecht’. Dit project heeft geresulteerd in een onderzoeksrapport naar tendensen in het gebruik van de open opstelling van literatuur in de Universiteitsbibliotheek.

Ronald Spanier, directeur van POI Flevoland en voorzitter van de Werkgroep Bladmuziek van de KB, belicht de aandacht voor (blad)muziek in het Gezamenlijk Collectieplan van de KB. Om tot een goede zichtbaarheid én beschikbaarheid van bladmuziek te komen is een werkgroep samengesteld die oplossingen onderzoekt.

Het programma wordt afgesloten door Marjon van Schendel. Zij leidt bij Stichting Omroep Muziek (SOM) het project ‘Digitalisering Omroepcollecties’. Hiernaast zal ze ook invulling gaan geven aan de ambitie van SOM om te komen tot samenwerking tussen de verschillende muziekinstellingen en tot een centrale (blad)muziekcatalogus. Over beide projecten zal ze van gedachten wisselen.

De bijeenkomst vindt plaats in de Bibliotheek Utrecht (Centrale). Hier krijgen de deelnemers een rondleiding, ook krijgen ze een impressie van de toekomstige Bibliotheek Neude.

Meer informatie en aanmelden kan hier.

(foto: barockschloss (CC BY 2.0))