November is Maand van het digitaal erfgoed

Digitaal erfgoed

November is de Maand van het digitaal erfgoed. Dankzij een uitgebreid programma kun je ontdekken wat Nederlandse organisaties doen op het gebied van digitaal erfgoed. De hele maand november presenteren zij vakontwikkelingen op locatie en online.

In de maand staan vier thema’s centraal. Hoe komen we op het netvlies van onze gebruiker? Hoe laten we de technologie voor ons werken? Hoe dragen we bij aan verbonden erfgoed en cultuur? En hoe halen we Mark Zuckerberg & co in? Daarbij horen vragen als: welke tools kun je gebruiken om digitale collecties duurzaam toegankelijk te maken en naar het publiek te brengen? Hoe pas je ervaringen van collega’s toe in je eigen praktijk? Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van collectieregistratiesystemen en verbonden erfgoed? Het antwoord vind je bij symposia, trainingen, kennisdagen en webinars die partners in het netwerk organiseren. Bekijk het programma hier.

Doelgroep

De Maand van het digitaal erfgoed is er voor alle professionals en vrijwilligers binnen de erfgoedsector, de ontwerpsector, digitale cultuur en podiumkunsten. Denk bijvoorbeeld aan mensen die verantwoordelijk zijn voor de digitalisering, collectiebeheer of medewerkers die zich bezighouden met communicatie en publiekstaken. Ook cultuurmakers, journalisten, onderzoekers, studenten en andere professionals zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de events.

Netwerk Digitaal Erfgoed

De Maand van het digitaal erfgoed wordt mogelijk gemaakt door organisaties samenwerkend in het Netwerk Digitaal Erfgoed. Instellingen op het gebied van cultuur, erfgoed, onderwijs en onderzoek vormen met elkaar het Netwerk Digitaal Erfgoed. Samen met leveranciers van erfgoedsoftware, provincies en gemeenten werken zij aan de uitvoering van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed, ondersteund door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.