Nieuw bedrijf AI Studio wil mkb helpen met praktische tools

Ondernemers Rutger Prent, Gerrit Reinders en Ludo en Sven Haveman zijn AI Studio begonnen. Het nieuwe techbedrijf bundelt kennis, development en consultancy om mkb-ondernemers te helpen met het bedenken en implementeren van slimme en praktische AI-tools.

De motivatie van de oprichters van AI Studio is dat ondernemers in het mkb vaak denken dat AI niet voor hen is weggelegd. Ze houden de boot af omdat ze verwachten aanzienlijke investeringen te moeten maken. Ook hebben ze te weinig kennis over wat AI voor ze kan betekenen.

AI Studio ziet dat bestaande AI-modellen toepassen op huidige werkzaamheden juist kan zorgen voor snelle verbeteringen in de bedrijfsvoering. ‘Vooral bij middelgrote bedrijven zit een enorme potentie om repeterende processen te versnellen met AI’, zegt Prent, die als scale-up expert bedrijven adviseert. ‘Met AI Studio kijken we altijd hoe we ondernemers snel kunnen helpen met AI en wat het hen op korte termijn oplevert. Ondernemers moeten nu een stap zetten om straks een voorsprong te hebben.’

AI Studio begint met een AI-workshop waarin bedrijven hun vraagstukken op tafel leggen. Daarna volgt in verschillende fasen onderzoek om het vraagstuk met de onderneming verder te ontleden, een concept neer te zetten en te testen. Na een succesvolle testfase gaat de onderneming over tot de daadwerkelijke implementatie van AI in de organisatie.