Nederlander krijgt gemiddeld 65 berichten per dag via WhatsApp

Nederlanders krijgen gemiddeld 65 berichten per dag. Vier op de tien whatsappers gebruiken de dienst ook voor zakelijke doeleinden. Dit blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.372 Nederlandse consumenten.

Maar liefst negen op de tien smartphonegebruikers hebben WhatsApp geïnstalleerd. De app staat bij acht op de tien Nederlanders in het favoriete dock of op het eerste scherm. Gemiddeld ontvangen mensen 65 berichten per dag en versturen zij er 30. Vooral door 18 tot 34-jarigen wordt de app intensief gebruikt. Zij versturen gemiddeld 60 berichten per dag en ontvangen er 150. Whatsappers zitten in gemiddeld 7 chatgroepen waardoor het aantal ontvangen berichten vrijwel altijd hoger ligt dan de verstuurde berichten.

Vier op de tien (38%) gebruikt WhatsApp ook zakelijk. Van de groep 18-34 jarigen, gebruikt 48% WhatsApp ook voor zakelijke doeleinden. Dertien procent is negatief over deze ontwikkeling. Het zou de balans tussen werk en privé kunnen verstoren en het komt niet professioneel genoeg over.