NDE organiseert voor tweede keer Week van het Digitaal Erfgoed

Van 7 t/m 14 april organiseert het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) voor de tweede keer de Week van het Digitaal Erfgoed. Tijdens deze week vinden er door het hele land uiteenlopende workshops en bijeenkomsten plaats rondom het toegankelijk maken van digitaal erfgoed. 

Tijdens de Week organiseert het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) zestien (kostenloze) verdiepende sessies door het hele land. De workshops variëren van de strijd tegen linkrot tot Werken met de knowledge graph.

Verder vindt op 7 april de conferentie van het NDE plaats tijdens het ErfgoedEvent in de Brabanthallen. In het plenaire ochtendgedeelte staat de toekomst van het netwerk centraal. Het middagprogramma is vooral praktisch van aard: hoe kun je gebruik maken van de resultaten die zijn opgeleverd door de verschillende samenwerkingsprojecten van de partners in het Netwerk Digitaal Erfgoed? Wil je je nog inschrijven voor deze conferentie, wees er dan snel bij want vol is vol.

Ook DEN organiseert een viertal workshops tijdens de Week van het DigitaalErfgoed. Zo zijn er twee Open Erfgoed Koffies in Assen en Delft, een workshop over Indicatoren Digitaal Erfgoed en de workshop The Story of Our Life.