Mu.SA MOOC voor verbeteren van digitale museum skills

In oktober start Mu.SA MOOC. Deze MOOC is gericht op museum- en culturele professionals die hun IT-vaardigheden willen verbeteren. Of zij die een baan in dit veld ambiëren. Aan bod komen cultuurmanagement, ontwerp van digitale collecties en de ontwikkeling van culturele interactieve ervaring.

De MOOC Essential Digital Skills for Museum Professionals is bedoeld om professionals, potentiële professionals, studenten, vrijwilligers en werklozen te ondersteunen bij het verbeteren van hun digitale competenties voor werk in de museumsector. Voor de MOOC hebben twaalf culturele partners uit vier EU-landen de handen in elkaar geslagen.

8 weken

De cursus duurt acht weken, is opgedeeld in modules en vereist maximaal tien uur per week. Online docenten volgen de leerlingen op en assisteren waar nodig. Eenmaal ingeschreven, heb je toegang tot alle video’s, quizzen en opdrachten. De cursus is zo ontworpen dat er interactie mogelijk is tussen studenten.

1000 plaatsen

De cursus is gratis en voor iedereen toegankelijk. Engels vormt de hoofdtaal van het trainingsmateriaal. U kan inschrijven tot 29 september via dit formulier. De MOOC start in oktober en er zijn maximaal 1000 plaatsen. Als u de MOOC succesvol doorloopt dan kan u nadien 4vier bijkomende opleidingen volgen van zes maanden in volgende domeinen:

  • Digital Strategy Manager
  • Digital Collections Curator
  • Digital Interactive Experience Developer
  • Online Community Manager

Na het vervolledigen van deze extra opleiding is er de mogelijkheid om in 25 musea in Europa een werkstage te volgen.

(via faro.be)