Minister Kamp opent centrum voor toegepaste games

Minister Kamp van Economische Zaken heeft vandaag in Amsterdam een centrum voor gamingbedrijven geopend. In het centrum zijn bedrijven gevestigd die serious ‘applied games’ maken,  toepassingen van serious gaming voor andere sectoren, zoals behandelwijzen voor de zorg.In het Center for Applied Games komen financiering, ontwikkeling van en door Nederlandse Game Developers en internationale distributie door de Applied Games uitgeverij bijeen. Het Center for Applied Games moet een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de economische ontwikkeling van de Nederlandse game-industrie.

Tijdens het bezoek kreeg minister Kamp een aantal demonstraties te zien van ‘toegepaste games’. Daarnaast sprak hij met gamingbedrijven en organisaties zoals KLM, AMC, CbusineZ over waarom zij investeren in applied games en wat Nederland nodig heeft om door te kunnen groeien op dit gebied.

Meer dan 3000 mensen werken in de Nederlandse game industrie bij 330 bedrijven. Nederland is wereldwijd koploper op het gebied van applied games. Ongeveer 44% van de gamebedrijven houdt zich exclusief bezig met het ontwikkelen dit soort spellen.

Bron: Rijksoverheid.nl
Meer informatie over het project is te vinden in een interview met Ton van Mil, van de Economic Board Utrecht.