Mediatheek Fontys Hogeschool Journalistiek krijgt een VR-Cave

In de mediatheek bij Fontys Hogeschool Journalistiek (FHJ) in Tilburg wordt een zogenoemde VR-Cave opgebouwd. In deze opstelling kunnen studenten experimenteren met storytelling in virtual reality en 360-video. De cave is beschikbaar gesteld door Fontys Hogeschool ICT.

Vanaf begin volgend studiejaar wordt de ruimte gevuld met experimenten en onderwijs. Danielle Arets, de nieuwe lector bij FHJ speelt daarin een grote rol. Vanuit Fontys ICT gaat Sjaak Verwaaijen, de Fontys-goeroe op het gebied van VR, regelmatig aan de slag bij de cave. Hij helpt om verder te ontdekken wat VR en 360-video kan betekenen voor de journalistiek.

Daniëlle Arets vertelt aan Villamedia: “Met de VR Cave willen we uitzoeken of we de belofte van immersieve journalistiek waar kunnen maken. We kennen allemaal de producties die je het slagveld bij een oorlog laten beleven door je erin onder te dompelen. Maar er zijn meer mogelijkheden voor VR in de journalistiek. Daar moeten we onderzoek naar doen.”

De FHJ heeft de Cave in bruikleen. Hij wordt midden in de mediatheek van de FHJ opgebouwd. Arets weer: “Hij staat daar heel erg in your face. Zo hopen we studenten uit te dagen meer na te gaan denken over de mogelijkheden.”

Op de Facebookpagina van de Hogeschool worden updates over het project geplaatst.