Maak kans op gratis bezoek aan ALA-congres 2019

Drie bibliothecarissen die buiten de Verenigde Staten wonen kunnen in 2019 gratis deelnemen aan de jaarlijkse ALA Annual Conference & Exhibition. Met dank aan de American Library Association (ALA) en EBSCO Information Services (EBSCO) die daarvoor samen een programma hebben ontwikkeld.

Het ALA-congres vindt komend jaar plaats van 20 tot en met 25 juni in Washington D.C. Dankzij het initiatief van EBSCO en de ALA kunnen bibliothecarissen van over de hele wereld profiteren van de mogelijkheden die het congres biedt op het gebied van professionele ontwikkeling, kennisdeling en netwerken. Geïnteresseerden dienen wel lid te zijn van de ALA.

Het programma komt elk van de geselecteerde bibliothecarissen tegemoet in hun inschrijfkosten, reiskosten en overige congresgerelateerde uitgaven, tot een maximum van 2.500 dollar. Zij worden daarnaast tijdens het door EBSCO georganiseerde ontbijt tijdens het congres in het zonnetje gezet.

Hoe werkt het?

Geïnteresseerden kunnen zich tot 1 januari 2019 aanmelden, waarna een door de ALA samengestelde jury alle inschrijvingen beoordeelt. Kandidaten dienen lid te zijn van de ALA, en zij moeten bij hun inschrijving een essay van maximaal 250 woorden voegen waarin zij antwoord geven op de volgende vraag: “Libraries, librarians and researchers become more technologically sophisticated every day. What challenges do you hope technology can address in the next five years to meet the needs of librarians and researchers?

Voor meer informatie of om melding: www.ala.org.