Landelijke Maakplaatsdag voor bibliotheken op 3 oktober

Steeds meer bibliotheken verkennen diverse maatschappelijke mogelijkheden en gaan aan de slag met digitaal burgerschap en maakplaatsen. Op 3 oktober (10-17 uur) organiseren Probiblio, Rijnbrink, CODA, de KB en maakplaatsprofessionals uit het hele land de Landelijke Maakplaatsdag voor bibliotheken.

Na de ochtendkeynote van Edwin Dertien (onderzoeker en docent Universiteit Twente, kunstenaar, muzikant, zorgondernemer en robotica-duizendpoot) kunnen deelnemers in hun lunchpauze een keuze maken voor de workshops die in de middag zullen plaatsvinden. Zo is er de workshop van Manon Mostert-van der Sar (Stadslab Rotterdam) over ‘leren in het Makerlab’, een project voor maakplaatsen in bibliotheken in samenwerking met de KB, Hogeschool Rotterdam en TU Delft. Timo Hoogland (digitale kunstenaar, live coder, muziektechnoloog en docent) gaat in zijn workshop in op ‘creative coding: hoe kun je muziek maken door coderen?’. Verder zijn er workshops over ‘volwassenen in de maakplaats’ en over ‘digitaal burgerschap en de maakplaats’.

Aanmelden (tot 18 september) kan via deze link. Hier vind je ook meer informatie over de workshops en locatie. Deelname is gratis.