Lancering programmalijn ‘Verbonden digitaal erfgoed’ op 21 november

Op 21 november wordt de programmalijn ‘Verbonden digitaal erfgoed’ van Stichting Pica gelanceerd bij de KB in Den Haag. Deze programmalijn biedt erfgoedinstellingen laagdrempelige subsidiemogelijkheden om digitale bibliotheek- of erfgoedcollecties met elkaar te verbinden in een netwerk. 

De pilotfase van de programmalijn ‘Verbonden digitaal erfgoed’ is in juni 2023 afgerond en heeft ertoe geleid dat ze een vast onderdeel is geworden van het aanbod van Stichting Pica. Dit betekent dat erfgoedorganisaties met digitale bibliotheek- of erfgoedcollecties projectvoorstellen kunnen indienen. Om dit te vieren en ter inspiratie en deling van kennis organiseren Stichting Pica en de KB op 21 november een middag (13:30-17:00) met acht sprekers die duiken in het verkennen, verbinden en verrijken van digitale bibliotheekcollecties. Dit zijn onder anderen Lily Knibbeler (bestuurslid Stichting Pica en algemeen directeur KB), Ellen van der Waerden (directeur-bestuurder WO2NET), Jules Schoonman (digital curator TU Delft Library) en Renée Schilling (programmacoördinator Verbonden digitaal erfgoed).

Inschrijven voor deze middag kan via netwerkdigitaalerfgoed.nl/agenda/bibliotheekcollecties-verkennen-verbinden-verrijken/ of door een bericht te sturen aan Natasja van Damme: natasja.vandamme@kb.nl