Koninklijke Bibliotheek van België wordt KBR

De Koninklijke Bibliotheek van België heeft haar naam veranderd in KBR. KBR staat voor ‘Koninklijke Bibliotheek/Biblothèque royal’.

“De opdrachten blijven dezelfde,” meldt de KBR in een persbericht, “maar de manier waarop ze die uitvoert verandert. Ze past haar werking aan aan de snel evoluerende maatschappij en de gewijzigde behoeftes van de hedendaagse gebruikers.” Centraal staan de drie pijlers collecties, de plek en het publiek.

Digitalisering

De KBR zal “meer dan ooit inzetten op de digitalisering van haar collecties, het online brengen ervan en de integratie van nieuwe technologieën. Ze wil zoveel mogelijk integere informatie ter beschikking stellen van een zo breed mogelijk publiek en nieuwe onderzoeksperspectieven creëren. Ze breidt het wettelijk depot uit naar digitale publicaties en bereidt de bouw van een Belgisch webarchief voor.”

Openheid en toegankelijkheid

Verder zal de KBR in haar gebouw in hartje Brussel inzetten op openheid en toegankelijkheid. De komende maanden wordt de infrastructuur aangepast om het gebouw en de collecties toegankelijker te maken, de ontvangst en de ‘circulatie’ van de bezoekers te verbeteren, tentoonstellingen te kunnen organiseren en een nieuw museum te openen.