KNVI Super Tuesday op 3 mei over quantum computing

Op 3 mei (16:00-17:30 uur) organiseert de KNVI weer de maandelijkse Super Tuesday, dit keer met als onderwerp: ‘Quantum computing: hoe kun je sturen op toekomstige technologie die (nog) niemand begrijpt?’

Problemen oplossen die voorheen niet konden worden opgelost, dat lijkt de belofte van quantum computing (QC). Het is de volgende stap in de computerwetenschap, al is deze nog niet zover dat de huidige quantum computers al meer kunnen dan de traditionele computers. Toch zijn er al bedrijven bezig met de ontwikkeling van QC-applicaties, wordt er geprogrammeerd voor hypothetische quantum computers en gewerkt aan encryptie die niet door QC kan worden gekraakt.

Voor velen is de wereld van quantum computing niet zo goed te begrijpen, net als dat geldt voor artificial intelligence, blockchain of het oplossen van de Rubiks Cube. Daardoor wordt een quantum computer al gauw een blackbox. In deze Super Tuesday zal Julian van Velzen, hoofd van het Quantum Lab van Capgemini, vertellen hoe bedrijven en de overheid zich voorbereiden op de komst van quantum computers.

Het event is online; deelname is kosteloos voor KNVI-leden, niet-leden betalen € 25 (ex btw). Meer informatie en hoe in te schrijven vind je hier.

Elke maand organiseert de KNVI op een dinsdag een online bijeenkomst over een actueel thema dat relevant is voor informatieprofessionals. Toekomstige Super Tuesday-onderwerpen zijn onder meer: AI, defensie & cyber, digitale trends, open science, desinformatie en ethiek.