KNVI Super Tuesday op 12 december: ‘A Digital Library, the best of two worlds’

Op 12 december (16:00-17:30 uur) organiseert de KNVI haar maandelijkse Super Tuesday, de laatste van 2023, waarmee de beroepsvereniging de Maxim Nyansa Digital Library wil introduceren.

Samen met Diana van der Stelt (medeoprichter/bestuurder van Climbing The Right Tree) krijgen deelnemers te zien hoe zij deze digitale bibliotheek kunnen gebruiken om open source kennis- en trainingsmateriaal te ontwikkelen en te ontsluiten voor zichzelf en voor elkaar. ‘Een onderwerp dat al onze verschillende vakdisciplines verenigt en dat een oproep doet om een “Information Professional for Good” te worden’, aldus de KNVI.

Via een liveverbinding zullen de collega’s van de Maxim Nyansa Foundation meer vertellen over het verschil dat een kans op goede kennisuitwisseling kan maken. Zij bieden een inkijkje in hoe ook leden van de KNVI kunnen meedoen als trainer in de trainingsprogramma’s van de Foundation en hoe zij de impact kunnen ervaren die zulke internationale kennisuitwisseling heeft op zowel trainers als studenten.

Het event is online; deelname is kosteloos voor KNVI-leden, niet-leden betalen € 25 (ex btw). Meer informatie en hoe in te schrijven vind je hier.

Op elke eerste dinsdag van de maand verzorgt de KNVI een webinar of live event in de Super Tuesday-reeks over een actueel thema dat relevant is voor informatieprofessionals. Deze reeks vormt een afspiegeling van de verschillende disciplines binnen de KNVI op het gebied van informatiemanagement, informatietechnologie en informatievoorziening. 

N.B. Deze Super Tuesday vervangt de eerder aangekondigde over ICT in de zorg. De KNVI zegt dit onderwerp in de loop van 2024 te willen behandelen.