Keynote Uri Rosenthal bij aftrap KNVI-interessegroep Ethiek voor Informatieprofessionals

Op 13 april (16-19 uur) organiseert de nieuwe KNVI-interessegroep Ethiek voor Informatieprofessionals haar eerste sessie met een keynote van Uri Rosenthal. Hij zal zijn visie geven op ethiek, privacy en cybercrime.

Met de toename van digitalisering en de beheersing van technologie is ethisch handelen steeds belangrijker. Zowel om achteraf te reflecteren op de gevolgen als vooraf ethisch te ontwerpen. Enkele voorbeelden zijn de CO2-footprint, bias bij artificial intelligence en responsible IT. In de sessie op 13 april wordt de doelstelling van de nieuwe interessegroep Ethiek voor Informatieprofessionals besproken. Met deze groep wil de KNVI een platform zijn voor het delen van kennis, best principles, best practices, toetsing en ontwikkeling van waarden en normen die voor informatieprofessionals van belang zijn. De keynote is in handen van Uri Rosenthal, emeritus professor Politicologie en Bestuurskunde, oud-minister van Buitenlandse Zaken, lid van de raad van toezicht van Waag Amsterdam en adviseur van het Global Forum on Cyber Expertise (GFCE)

De bijeenkomst is gratis voor KNVI-leden, niet-leden betalen een kleine bijdrage. Inschrijven kan hier. Locatie: UWV, direct naast station Amsterdam Sloterdijk (betaald parkeren).