KBenP exclusief partner van Lucidworks voor de Benelux

Organisatie- en informatiseringsadviesbureau KBenP is in de Benelux de exclusieve partner geworden van het Amerikaanse search- en analyticsplatform Lucidworks. Op 26 februari ondertekenden Will Hayes, CEO Lucidworks, en Kees Koenen, CEO KBenP, daartoe een overeenkomst. Lucidworks is de aanbieder van Lucidworks Fusion, een extensie op de mogelijkheden van Solr, wereldwijd de meest gebruikte open source enterprise search-oplossing.  

Fusion kan als standalone searchplatform worden ingezet, los van Solr. Marcel Aldewereld, sales manager KBenP Search, legt uit: “Wat de combinatie op de bestaande Solr-implementatie sterk maakt zijn de aanvullende enterprise-level-mogelijkheden die Fusion biedt. De drie additionele functionaliteiten van Fusion zijn: 1. security: Fusion maakt het makkelijk om verzamelde data af te schermen en gericht te autoriseren op de searchoplossing; 2. data-gedreven alerts / personalisaties zijn meer ‘out-of-the-box’ beschikbaar als bouwstenen; en 3. geïntegreerde data analytics-mogelijkheden (i.c.m. Silk).”
Aldewereld vervolgt: “Fusion heeft (gestandaardiseerde) integratiemogelijkheden met websites, apps, mobiele devices, et cetera. Tezamen met de ingerichte autorisatie en alerts wordt zo de maximale waarde behaald uit ieder kanaal en iedere doelgroep. Zeker in combinatie met de data analytics, om direct het effect te meten en deze inzichten om te zetten in effectievere kanaalsturing en communicatie.”
“Het searchaanbod van KBenP bevatte al de zoekoplossingen van Dassault/Exalead, Google en Microsoft Search. Dankzij het nieuwe partnership is dit aanbod gecomplementeerd met een oplossing die gebaseerd is op open source-software. KBenP draagt niet alleen zorg voor de licenties van Lucidworks Fusion, maar ook voor de implementatie van deze zoekoplossing. De data analytics-expertise is eveneens in huis aanwezig,” besluit Aldewereld.