KB zoekt productmanager fulltext digitalisering

Waar ruim 120 kilometer bibliotheekmateriaal, het vergroten van het leesplezier en conversie naar TEI-XML samenkomen. Dat is de KB in Den Haag. En het is de plek waar jij als productmanager fulltext digitalisering een belangrijke bijdrage aan de kwaliteitsverbetering van (literaire) e-books levert en zo regelt dat gedigitaliseerde literaire teksten voor een steeds breder publiek wereldwijd toegankelijk worden.


Maak jij het mogelijk?

De KB digitaliseert op verschillende manieren. Onze hoogste kwaliteit van digitaliseren, de ‘topsmaak’, garandeert een 99,995% correcte, verrijkte full-tekst. De ‘topsmaak’ wordt nu met name gebruikt voor de productie van digitale teksten voor de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL). In deze functie zorg je ervoor dat de ‘topsmaak’ ook de standaard wordt voor andere producten en diensten van de KB. En er is meer. Jij bent de productmanager fulltext digitalisering die:

 • het leuk vindt om hierin met de specialisten van onze verschillende diensten samen te werken;
 • in deze pioniersrol creatief is in het zoeken naar oplossingen;
 • goed is in relatiemanagement en daarbij stevig in zijn of haar schoenen staat;
 • de wensen van alle stakeholders, zoals dienstcoördinatoren en productmanagers, in kaart brengt en daar afspraken met ze over maakt.

Daar komt bij dat je als productmanager fulltext digitalisering om de ‘topsmaak’ integraal in te voeren aan de basis staat van de modernisering van onderliggende infrastructuur.


Ben jij het talent dat wij zoeken?

We zijn benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw flexibiliteit binnen een complexe, veranderende omgeving gecombineerd met organisatiesensitiviteit? Geweldig. Zeker als je dit voor deze vacature productmanager fulltext digitalisering aanvult met:

 • aantoonbare werkervaring met het BiSL procesmodel en Agile werken;
 • enkele jaren ervaring als projectmanager, projectleider, senior functioneel beheerder of soortgelijke functie;
 • enige technische kennis op het gebied van digitalisering van teksten;
 • goede communicatieve vaardigheden.

Waar kun jij op rekenen?

Dan kies je ook voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Om precies te zijn valt jouw keuze op onder andere:

 • een bruto maandsalaris tussen € 3.831 en € 5.269 (schaal 11);
 • om te starten een dienstverband voor 1 jaar;
 • een goede werk- en privébalans. Zo heb je 42 vrije dagen en praten we graag met je over thuiswerken en flexibele werktijden;
 • 100% vergoeding van jouw ov-reiskosten;
 • pensioenopbouw via pensioenfonds ABP;
 • een dertiende maand (8,33%).

Deze arbeidsvoorwaarden (en meer) gelden voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Voor de vacature productmanager fulltext digitalisering is een dienstverband voor 32 uur per week aan de orde.


Hoe is het om bij de KB te werken?

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB ook een innovatieve werkgever is. Want dat zijn we absoluut! Samen met 500 collega’s zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. En door met elkaar te streven naar een samenleving waar iedereen volwaardig mee kan doen. Zo zijn we er ook voor de allerjongsten met voorleeskoffertjes, voor senioren met tabletcursussen en voor laaggeletterden met taalhulp. Maatschappelijke uitdagingen zoals deze gaan we aan met andere netwerkpartners.

We omarmen de verschillen van al onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen elkaar versterken. Dat ervaren we ook zo in ons team Digitalisering & Documentverwerking waar de focus ligt op de kwaliteit van onze metadata. Het team bestaat uit tien collega’s en is in ontwikkeling richting Agile werken. Hoe jouw tien toekomstige collega’s zelf de sfeer omschrijven? Als serieus, gedreven en vaak ook met een lach.


Hoe solliciteer ik naar deze vacature?

Wil jij bijdragen aan onze innovatieve organisatie? Mooi! We kunnen niet wachten om jouw cv en motivatie te ontvangen. Wil je daarnaast twee voorbeelden beschrijven van situaties waarin jouw organisatiesensitiviteit en vermogen om kansen te grijpen het verschil maakten? Zo kunnen we zien hoe jij deze kwaliteiten inzet.

Vragen over de functie? Stel deze aan George Siemensma, teamleider Digitalisering & Documentverwerking via 06-451 493 17. Vragen over de sollicitatieprocedure? Ruth Simonis geeft antwoord via solliciteren@kb.nl of 06-214 938 39.

 • Solliciteren kan tot en met maandag 12 juli 2021 via deze link.
 • Zien we voldoende raakvlakken, dan gaan we graag met je in gesprek. Als een gesprek op locatie niet mogelijk is, ontmoeten we elkaar digitaal. 
 • De eerste gespreksronde valt in week 29 en 30. De tweede gespreksronde vindt plaats in week 31.
 • De selectieprocedure duurt gemiddeld drie tot zes weken.
 • Tijdens de selectieprocedure bewaren we je gegevens. Uiterlijk vier weken na het beëindigen van de sollicitatieprocedure verwijderen we deze op grond van de Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG).