Kaarten voor ontstressen in puppykamer van UB Amsterdam ‘uitverkocht’

In de aankomende tentamenperiode opent de UB van UvA voor studenten op 22 en 23 oktober een puppykamer. Studenten kunnen zich tussen het studeren door ontspannen door met een puppy te knuffelen en te spelen. De kaarten die via Eventbrite hiervoor beschikbaar werden gesteld, zijn inmiddels ‘uitverkocht’.

Verschillende universiteiten in het buitenland, vooral in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, gingen de UB van UvA al voor met een puppykamer. Met dit initiatief wil de UB studenten “op een bijzondere manier wat ontspanning bieden in de drukke tentamentijd”, zo valt op de website te lezen. Naast de puppykamer worden in de tentamenperiode ook 750 extra studieplaatsen aangeboden.

Media-aandacht

Het bericht over de puppykamer kreeg veel media-aandacht. Omdat verschillende vragen rezen over het welzijn van de puppy’s, voelde de UB zich genoodzaakt een toelichting te geven. Zo komen er tien pups en er mogen maximaal tien personen tegelijkertijd naar binnen. Verder krijgen de studenten instructies mee voordat ze de puppykamer ingaan. De baasjes van de honden zullen ook aanwezig zijn; zij kunnen op ieder moment besluiten om de hond uit de ruimte te halen en te stoppen.

(Afbeelding: pixabay.com)