Dit zijn de twee Jonge Archivarissen van het Jaar 2018

Tijdens de eerste editie van de Archiefdagen op 11 juni jl. werd de Jonge Archivaris van het Jaar 2018 bekendgemaakt. De vakjuryprijs ging naar Welmoed Bons en de publieksprijs naar Lise Koning.

De verkiezing Jonge Archivaris van het Jaar 2018 wordt georganiseerd door JONG archivarissen om ‘startende archivarissen extra in de spotlights te zetten en zo aan te moedigen bij het realiseren van hun plannen’. Dit jaar was het thema ‘Digitaal zit in je DNA’. De genomineerden waren Evelien de JongeLise KoningWelmoed BonsJasper SnoerenIngeborg Huijberts.

De winnaars

De vakjuryprijs ging naar Welmoed Bons van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) en de publieksprijs naar Lise Koning, werkzaam bij het Noord-Hollands Archief. Bons ontving de prijs voor haar bijdrage aan de inhaalslag om de archieven van het NIMH te digitaliseren en vervolgens digitaal beschikbaar te stellen aan het publiek. Koning wist het publiek mee te krijgen door haar bijdrage aan Geschiedenislokaal023, een educatieve website met Haarlemse historische bronnen. De prijs bestond uit een tablet en een jaarlidmaatschap van KVAN.

(Bron: www.jongarchivarissen.nl)