JOGO-app moet voetballer beter maken aan de hand van eigen data

De Nederlandse startup JOGO heeft een gratis voetbalapp gelanceerd, waarmee spelers aan de hand van hun eigen data inzicht kunnen krijgen in hun ontwikkeling en waarmee ze hun skills kunnen verbeteren. Info die ook voor clubs en trainers waardevol is, aldus JOGO.

De app volgt de verrichtingen van spelers tijdens de training en wedstrijden, ontleedt deze en komt met specifieke verbeterpunten. Geheel in lijn met het motto van JOGO, stelt oprichter David Dwinger: track, analyse, improve. ‘Iets wat vooral in het jeugdvoetbal nog te weinig gebeurt. Feitelijke, objectieve data geven zowel de speler zelf als iedereen die betrokken is bij diens ontwikkeling, de tools in handen om het maximale eruit te halen. Onze app biedt clubs en trainers bruikbare inzichten en meer details om mee te werken, en stelt spelers in staat om hun volledige potentieel te bereiken. Objectieve spelersdata zijn de toekomst van het voetbal.’

Dataverzameling

Met de gratis JOGO-app kunnen jonge spelers hun spel perfectioneren op basis van meer dan tweehonderd datapunten. De dataverzameling gebeurt aan de hand van technologieën als artificiële intelligentie, machine vision en sensor tech, en omvat belangrijke parameters die in het jeugdvoetbal meestal niet worden bijgehouden (bijvoorbeeld snelheid, acceleratie, baltoetsen, tweebenigheid, EQ en IQ). Het resultaat is een compleet beeld (‘360° view’) van de ontwikkeling van elk individu. Op basis van de aanwezige gegevens creëert het systeem voor elke jeugdspeler gepersonaliseerde suggesties en workouts om beter te worden.

De app is te downloaden in Apple’s App Store en Google Play.