IP #5 / 2014: Eigen baas

Jaarlijks starten er tussen de 120.000 en 140.000 Nederlanders een onderneming, waarvan 95 procent als zelfstandige zonder personeel (zzp’er). Inmiddels telt ons land zo’n 800.000 zzp’ers. Ook in de informatiewereld beginnen steeds meer professionals een eigen bedrijf. Alle reden dus om 7 eigen bazen te vragen naar hun ervaringen. Plus hun tips voor beginners.

De geïnterviewde ondernemers tonen een grote variëteit in specialismen en eenzelfde bonte verscheidenheid zien we terug in de verdere onderwerpen in het blad. Van ‘hippe wearables‘, op het lichaam gedragen hardware, tot een klassiek onderwerp als auteursrecht naar aanleiding van de uitspraak van het Europese Hof van Justitie over de thuiskopieregeling.

Verder in dit nummer – met het beveiligingslek Heartbleed nog vers in het geheugen – allerlei tips voor digitale veiligheid. En met de zomervakantie in het vooruitzicht ook veel exposities. En uiteraard kunnen we het komende afscheid van Hans van Velzen als directeur bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam niet onopgemerkt laten.

Bekijk hier de inhoudsopgave van dit nummer.