IP #4 / 2015: Denk dwarser!

In het ordenen en ontsluiten van informatie wemelt het van de normen en standaarden. Maar hebben we wel genoeg oog voor afwijkingen van de norm? In IP #4 ruim aandacht voor pioniers en afwijkend-zijn.

Naar aanleiding van een symposium in de OBA is er een artikel over de (vaak verborgen) queer-aspecten van erfgoedcollecties: de afwijking van de norm in gender en seksualiteit. Aandacht ook voor de innovatieve boekdrukker Aldus Manutius die 500 jaar geleden overleed, en voor wiskundige George Boole, dit jaar 200 jaar geleden geboren.

Verder in dit nummer: het GO Fonds stelt zich voor en nodigt uit tot het indienen van voorstellen die subsidie behoeven. De belangrijkste lessen van de VOGIN-IP-dag vatten we samen in een compact overzicht. Een wat langer essay over de stand van de lokale en regionale nieuws- en informatievoorziening daagt uit tot een ander perspectief op overheidsbeleid hieromtrent. En, toch ook een tikje afwijkend van de norm, een analyse van de zoekmogelijkheden op WikiLeaks. Lees en denk dwarser!

Bekijk hier de inhoudsopgave van dit nummer.