IP #1 / 2013: Nieuwe tools

Het lijkt wel een themanummer, deze eerste IP van 2013. Vol innovatie, nieuwe tools, professionalisering van digitalisering en actieve kennisdeling. Maar nee hoor, er is veel meer te vinden in dit nummer. We werken  graag mee aan de bekendmaking van de resultaten van belangrijke projecten en subsidieregelingen. CATCHPlus, waarvan de deelproducten van die vrolijke namen hebben, heeft veel opensourceproducten voor erfgoedinstellingen opgeleverd. En Digitaliseren met beleid heeft na zeven jaar geleid tot 57 innovatieve projecten en vele beschikbare tools. En misschien komt u eindelijk uw ‘rommelig-bureau-syndroom’ te boven door te leren over Personal Information Management (PIM).

IP is zelf ook vernieuwd. Met een nieuwe auteur voor de rubriek Recht op informatie: Raymond Snijders. Met een nieuwe rubriek: Europese Perspectieven door Irene Haslinger. En met Lifehacking, een vervolg op de app-rubriek, door onze redacteuren Liefsoens en Doek.

Tot slot een lijstje. De leukste afkorting in dit nummer: CHORALPlus. De leukste nieuwe functie: Erfgoedmakelaar. En het leukste nieuws: ‘gespot in de UB’. Vroeger moest je een advertentie zetten in een dagblad, nu zoek je iemand die je leuk vindt gewoon via de bibliotheek op Facebook.

Bekijk hier de inhoudsopgave van dit nummer.