Inzenden voor vierde editie Renew the Book – Innovation Award vanaf februari 2022

Op 1 februari 2022 start de inzendtermijn voor de vierde editie van de Renew the Book – Innovation Award, het innovatieprogramma van de Groep Algemene Uitgevers (GAU). Het doel van de prijs is bestaande innovaties in het boekenvak te stimuleren en het boekenvak te motiveren nieuwe innovaties te omarmen. De winnende inzender krijgt 50.000 euro.

De winnaar van de vorige editie afgelopen maart was Immer, een lees-app die het lezen via telefoon en tablet prettiger maakt en deep reading bevordert. De app is gebaseerd op ervaringen en ontwikkelingen in gaming, machine learning en gedragspsychologie. Eerdere winnaars waren WriteReader (2017) en Bookarang (2015).

De ingediende businessplannen voor 2022 moeten vernieuwend, gevalideerd, haalbaar en schaalbaar van karakter te zijn. Ook kunnen innovatieve ideeën worden ingediend, mits ondersteund door een proof of concept, of een werkend prototype.

Op 1 september sluit de inzending voor de award, op 14 september wordt de longlist en op 5 oktober de shortlist bekendgemaakt. Bekendmaking van de winnaar zal op 3 november plaatsvinden tijdens een event in Pakhuis de Zwijger.

Inzendingen kunnen vanaf 1 februari worden ingediend op www.renewthebook.com.

Foto: de Renew the Book-winnaars van 2021: Niels ’t Hooft (l) en Lennart de Meij (r) van de Immer-app.