IHLIA LGBT Heritage maakt krant over 40 jaar lhbti-geschiedenis

Op 20 december lanceert IHLIA LGBT Heritage een krant over 40 jaar lhbti-geschiedenis. De krant vormt een aanvulling op het project With Pride, ter ere van het veertigjarig bestaan van IHLIA LGBT Heritage. Op papier wordt nog eens dieper ingegaan op een onderbelichte geschiedenis: die van de lhbti-emancipatie. Er wordt teruggeblikt en vooruitgekeken: wat heeft activisme ons gebracht en hoe is de stand van zaken vandaag de dag?

De tentoonstelling With Pride, ter ere van het veertigjarig bestaan van IHLIA, toont thema’s uit veertig jaar lhbti-emancipatie in Nederland. IHLIA LGBT Heritage bewaart, ontsluit en toont Europa’s grootste lhbti-erfgoedcollectie. Naast de tentoonstelling in OBA Oosterdok is er een landelijk programma dat dient om de lhbti-geschiedenis aan een breed publiek te tonen. Zo is With Pride momenteel ook te zien in het Van Abbemuseum te Eindhoven.

De krant, die onderdeel is van het project With Pride, vormt een toegankelijk naslagwerk over lhbti-geschiedenis in Nederland. Thema’s uit de tentoonstelling worden uitgelicht en verbreed. Beeldmateriaal uit het IHLIA-archief zet de verhalen kracht bij. Het geheel wordt aangevuld met columns van curator Mark Bergsma (Van Gisteren) en Tania Barkhuis van COC Amsterdam.

De krant is gratis beschikbaar bij de tentoonstellingen van With Pride. Tot en met 25 januari 2019 is die tentoonstelling te zien in de expositieruimte van OBA Oosterdok en tot 3 februari 2019 in het Van Abbemuseum in Eindhoven.