Hogescholen lanceren Greeni Library guide artificiële intelligentie 

‘AI blijft, evolueert en heeft de potentie om de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek aan de groene hogescholen te verbeteren, maar hoe zet je als student, docent of onderzoeker AI verantwoord in?’ Het antwoord is sinds kort te lezen in de nieuwe Greeni Library guide artificiële intelligentie.

Greeni is de online bibliotheek voor het groene hbo, de gezamenlijke website van de mediatheken van Aeres Hogeschool Dronten, Aeres Hogeschool Almere, Aeres Hogeschool Wageningen, HAS green academy en Hogeschool Van Hall Larenstein.

Hans de Vries en Leen Liefsoens, beiden informatiespecialist bij Hogeschool Van Hall Larenstein, hebben de Library guide artificiële intelligentie ontwikkeld. Daarbij zeggen ze ‘dankbaar gebruik te hebben gemaakt’ van andere library guides en bronnen, onder andere van Hanze, Zuyd Hogeschool, Universiteit Utrecht en KU Leuven.

In de Library guide artificiële intelligentie gaan ze aan de hand van zes tabs in op het gebruik van AI in onderwijs en onderzoek op het groene hbo: wat is het?, tools, prompt engineering, verantwoord gebruik, gebruik in onderwijs en gebruik in onderzoek. De Library guide richt zich vooral op generatieve AI.

Een video uit de Greeni Library guide artificiële intelligentie.