Gratis toegang tot wetenschappelijke publicaties voor onderwijsprofessionals verlengd

Ook de komende twaalf maanden kunnen mensen die in het onderwijs werken gratis gebruikmaken van de wetenschappelijke database EBSCO Education Source. Hierin staan ruim 1 miljoen wetenschappelijke artikelen. Ook komt er voor deze database een tweede manier om in te loggen.

In EBSCO Education Source zijn ruim 1 miljoen wetenschappelijke artikelen over allerlei onderwerpen te vinden. Deze helpen onderwijsprofessionals evidence-informed te werken: met kennis uit wetenschappelijk onderzoek en uit de praktijk. Deze professionals konden zich al via de KB, de nationale bibliotheek en OpenAthens aanmelden voor de database, maar nu kan dit ook via Entree Federatie, een gratis openbaar platform van Kennisnet. 

‘Toegang tot wetenschappelijke literatuur’ is een initiatief van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) en de KB. Het NRO maakt zich sterk voor het verbeteren en vernieuwen van het onderwijs met kennis uit onderzoek. De KB wil duurzame, vrije toegang tot wetenschappelijke artikelen. Astrid van Wesenbeeck, open science officer bij de KB: ‘Dit is een belangrijke stap in het toegankelijk maken van kennis uit onderzoek voor de onderwijsprofessional. Uiteindelijk wil het onderwijsveld toegang tot alle wetenschappelijke artikelen over onderwijsonderzoek, niet alleen tot het aanbod in EBSCO Education Source.’