Googles hulp in de huishouding

Google Home geef letterlijk antwoord op vragen die je eraan stelt.

Google heeft Google Home gepresenteerd, een van een microfoon en speaker voorzien apparaat waarmee gecommuniceerd kan worden en dat via smart home-functies verbonden is met lampen en thermostaten.

De gebruiker kan via de Google-assistent van Google Home een gesprek voeren: hij kan iets vragen en na het antwoord eventueel een vervolgvraag stellen. De vragen kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op het filmaanbod, de situatie op de weg of kennisvragen. Voor het (beknopte) antwoord wordt geput uit de Google-database. Met Google Home kan vanaf een iOS- en Android-apparaat muziek gestreamd en afgespeeld worden. 

Het apparaat is toegerust met een luidspreker met far-field microfoons die de hele kamer bestrijken, speakers kunnen in meerdere kamers opgesteld worden. Het werkt met het Google Cast-protocol waarmee met elke geschikte speaker gecommuniceerd kan worden waarop Chromocast Audio is aangesloten.

Google wil in de toekomst wil ook externe diensten gaan ondersteunen, zodat er een taxi of een maaltijd besteld kan worden. 

Naar verwachting zal het apparaat eind van het jaar op de (Engelse) markt komen. Een demo is te zien op www.youtube.com/watch?v=2KpLHdAURGo.