Google werft personeel via zoekresultaten

Max Rosett, een kersverse medewerker van Google, doet op TheHustle.com verslag van hoe hij aan zijn nieuwe baan komt. Het begon allemaal met de zoekterm “python lambda function list comprehension”.

Die zoekterm tikte Rosett in voor een project waar hij aan werkte. Behalve de zoekresultaten kreeg hij ook een blok met tekst te zien: “You’re speaking our language. Up for a challenge?”. Rosett moest even nadenken, maar besloot te klikken op het knopje “I want to play”. Hij belandde hij op google.com/foobar. De daaropvolgende twee weken zou Rosett op deze pagina in totaal vijf problemen oplossen, waarbij zijn kennis van algoritmes en coderen goed van pas kwam.
Nadat hij alle testen goed had doorstaan, volgde de vraag of hij zijn telefoonnummer en e-mailadres wilde geven. Tot zijn verrassing belde een paar dagen later een medewerker van Google: kon Rosett zijn cv sturen? Hij kwam op gesprek – en twee weken later had hij een nieuwe baan.
Google wil niet zonder meer beamen dat het bedrijf met zo’n test personeel werft, schrijft Recode.net. Een woordvoerder van Google stuurde in plaats daarvan een code die blijkt te staan voor: “Puzzles are fun. Search on.”  En voor wie op “officieel” wil solliciteren, is er Google Careers.