Gemeente Urk op zoek naar senior informatiebeheerder

Werken op het unieke Urk?

Karakteristiek, sociaal bewogen en ondernemend! Drie treffende kenmerken van onze gemeente met ruim 21.000 inwoners. Urk groeit hard, heeft veel ambities en kent vele uitdagingen. De groei is terug te zien in onze bevolkingsgroei en onze aanjagende rol bij de economische groei en ontwikkelingen binnen Flevoland. Ons werkloosheidscijfer is laag. De te ontwikkelen hightech buitendijkse haven, het maritiem bedrijventerrein en de start van een project met 1600 nieuwbouwwoningen stralen onze ambitie uit.

Te grote projecten voor een kleine gemeente? Misschien, maar onze groei vraagt er om! We pakken het gewoon op. Kortom, bij ons vind je dynamiek en volop ontwikkeling.

Bij ons is ruimte voor een:

senior informatiebeheerder

24 uur | Urk

Arbeidscontract: het gaat om vaste formatie. Het eerste jaar is tijdelijk, uitzicht op vast.

Wat hebben we jou te bieden?

 • Een functie met impact op het unieke en dynamische Urk.
 • Individueel keuzebudget 17,05%, flexibel in te zetten voor bijvoorbeeld extra verlof.
 • Flexibiliteit in werktijden voor een goede werk-privébalans.
 • Alle ruimte om je verder persoonlijk te ontwikkelen.
 • De mogelijkheid om thuis te werken; we sturen op 60% op kantoor en 40% thuiswerken.
 • Een laptop, smartphone en thuiswerkplek in bruikleen.
 • Werken in een collegiaal team van elf collega’s.
 • Vergoeding woon-werkverkeer max. 60 km enkele reis en € 0,19 per km.

Waar kom je te werken?

Met ongeveer tweehonderd collega’s werken we samen in een prettige werkomgeving, waar waarden als verbinden, verantwoordelijkheid en vertrouwen belangrijk zijn. Het jaar 2022 staat in het teken van de doorontwikkeling van onze organisatie. Daarbij wordt projectmatig meer aandacht gegeven aan zelfontwikkeling, programmatisch en projectmatig werken, in- en externe samenwerking en de groei van Urk. Onze organisatie is groot genoeg voor ambities en uitdagingen en klein genoeg voor korte lijnen en veel eigen verantwoordelijkheid.

Je komt binnen onze organisatie te werken bij het team Informatie binnen het domein Bedrijfsvoering. Dit team richt zich op ICT en informatiebeheer, waaronder het (digitaal) archief. Het team maakt een doorontwikkeling door en zit in de opbouwende fase.

Wat ga je doen in je functie?

Deze functie is grofweg in te delen in drie onderdelen:

 1. Beleidsondersteunende taken: je ondersteunt de beleidsmedewerker Informatiebeheer en Zaakgericht werken bij de uitvoering van haar taken. Je denkt mee in de ontwikkelingen van nieuw beleid, draagt bij aan de implementatie en adviseert over de uitvoering. Daarnaast ondersteun je mede de teammanagers op inhoud.
 2. Ondersteunende en coachende rol bij het bewaken van kwaliteit: je stimuleert de bewustwording en deskundigheid over informatiebeheer in de organisatie. Je bent medeverantwoordelijk voor de kwaliteit van het digitaal informatiebeheer, toetst kwaliteit en functionaliteit. Daarnaast coach en adviseer je gebruikers.
 3. Ondersteuning van gebruikers bij het digitaal en zaakgericht werken en het analoog informatiebeheer: dit is een primaire taak van de informatiebeheerder, maar jij springt bij als taken lijken te stagneren. Je biedt eerstelijns ondersteuning bij het digitaal en zaakgericht werken, handelt meldingen af, signaleert knelpunten en geeft proactief informatie en uitleg.

Wie ben jij en wat heb je in huis?

Het analytisch denken zit in je DNA. Daarnaast ben je klantgericht. Je onderzoekt de wensen en de behoeften en komt met antwoorden en oplossingen. Je stelt hoge eisen aan de kwaliteit voor het werk. Jij hebt overtuigingskracht en kunt anticiperen waar nodig. Je bent in staat om actief te luisteren.

Daarnaast beschik je over:

 • Relevante afgeronde opleiding op hbo-niveau op het gebied van Informatiebeheer, IDM.
 • HMDI of LRM.
 • Ervaring (min. 3 jaar) in soortgelijke functies. 
 • Ervaring in archiefbewerkingsprojecten en gemeentelijke processen is een duidelijke pre.

Wij willen graag met jou kennismaken!

Stuur je cv en motivatiebrief via de sollicitatiebutton. Reageren kan tot en met 12 juli 2022. De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 13 juli 2022.

Wil je meer informatie?

Voor procedurele vragen kun je contact opnemen met Marijke van der Heijden (HR-adviseur). Inhoudelijke vragen kun je stellen aan Rosanne ten Caat (beleidsmedewerker Informatiebeheer en Zaakgericht werken). Ze zijn te bereiken via telefoonnummer: 0527- 689 868.

Een VOG maakt onderdeel uit van de procedure. Een assessment kan dat zijn. Bij indiensttreding vindt de beëdiging plaats.

Al onze vacatures staan open voor iedereen. Gemeente Urk staat voor diversiteit en wil een inclusieve organisatie zijn. We geloven dat diversiteit laat groeien; help jij mee de gemeente Urk te laten groeien en herken jij jezelf in de vacature? We ontmoeten je graag!

Acquisitie stellen wij niet op prijs.