Alblasserdam zoekt beleidsondersteuner informatiemanagement

Wij zijn op zoek naar een beleidsondersteuner informatiemanagement die onze organisatie ondersteunt bij het bewust worden van en het sturen op data, privacy en informatieveiligheid en een goede informatiehuishouding. Wil jij jouw kennis en ervaring hiervoor inzetten en tegelijk werken aan je eigen ontwikkeling, dan hebben wij een mooie functie voor jou!

Gemeente Alblasserdam is voor het team Bestuur en Bedrijfsvoering op zoek naar een

beleidsondersteuner informatiemanagement
32-36 uur | € 2.865 tot € 4.208

De maatschappij verandert. Digitaal werken is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ontwikkelingen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie gaan snel. Dit alles heeft grote impact op onze organisatie en onze medewerkers. We willen op een andere manier samenwerken, diensten leveren, kennisdelen, beslissingen nemen en communiceren. Maar wel op een veilige manier, zodat onze inwoners kunnen rekenen op een betrouwbare gemeente.

Om onze informatiehuishouding toekomstbestendig te maken en te houden, werken we op dit moment aan een aantal grote projecten en veranderingen: de introductie van een nieuwe digitale werkruimte voor de medewerkers, waarbij ze nog flexibeler worden in de keuze van hun werklocatie, een doorontwikkeling van het zaakgericht werken, zodat we grip krijgen op onze werkvoorraden en processen, en de introductie van de Office 365 suite als fundament van een andere manier van werken.

Waar kom je te werken?

Je komt te werken in het team Bestuur en Bedrijfsvoering. Dit team bestaat uit circa elf medewerkers en biedt ondersteuning aan de ambitie van de organisatie om zich verder te ontwikkelen naar een wendbare organisatie die flexibel inspeelt op de veranderende vraag en nieuwe behoeften van de maatschappij. Wij bieden overzicht, maken verbinding en geven gevraagd en ongevraagd advies.

Wie zijn wij?

De ambtelijke organisatie van Alblasserdam bestaat uit ruim tachtig vaste medewerkers. Daarnaast worden wij ondersteund door de medewerkers Service Gemeente Dordrecht en Dienstverlening Drechtsteden voor ondersteunende taken en publiekszaken. Onze organisatie is klein maar krachtig. De lijnen zijn kort, de sfeer is goed en er wordt hard gewerkt. 

We willen als organisatie graag toekomstbestendig blijven en investeren daarom ruimhartig in de ontwikkeling van onze medewerkers. Ook besteden we veel aandacht aan vitaliteit. In ons recent geheel gerenoveerde gemeentehuis hebben we naast een modern kantoorgedeelte ook een werkcafé en sportruimte. We geloven in samenwerken, zowel met elkaar als met onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke partners. Samen kom je verder! 

Wat ga je doen?

Als beleidsondersteuner ben je geïnteresseerd in de ontwikkeling op het brede gebied van informatiebeveiliging, privacy en informatiemanagement. Je gaat aan de slag met diverse werkzaamheden, waaronder datagericht werken, en je neemt de organisatie verder mee in zaakgericht werken. Je werkt samen met en onder de verantwoordelijkheid van de adviseur privacy, informatieveiligheid en informatiemanagement. De volgende werkzaamheden behoren tot jouw takenpakket:

 • Ondersteuning bieden aan de gehele organisatie bij zaakgericht werken. Waarbij je de vraagbaak bent voor en aan de slag gaat met de implementatie van ons klant-, zaak- en archiefsysteem (InProces). Je verzorgt trainingen en neemt deel aan overleggen op het gebied van zaakgericht werken en informatiemanagement. Een voorbeeld is het regionale KZA-coördinatorenoverleg waar de voortgang van InProces wordt besproken;
 • Als ENSIA-coördinator ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de horizontale en verticale verantwoording op het gebied van informatieveiligheid binnen de gemeente;
 • Deelnemen aan projecten op het gebied van informatiemanagement en informatieveiligheid (zoals Office 365-implementatie). Zo ga je aan de slag met de verdere implementatie van datagericht werken en neem je deel aan het opgaveteam datagericht werken.

Kortom, je krijgt een breed takenpakket in een uitdagende functie die mee kan groeien met jouw competenties. Op basis van je persoonlijke ontwikkeling kijken we welke taken jij nog verder kunt oppakken binnen het gehele gebied van informatiebeveiliging, privacy en management.

Wat neem je mee?

Als persoon ben je daadkrachtig, communicatief vaardig, resultaatgericht en analytisch. Je herkent je in onze organisatiewaarden: verantwoordelijk, betrokken, verbinden, gedreven en met lef.

Daarnaast beschik je over:

 • Hbo-werk- en/of denkniveau; ervaring in een soortgelijke functie is een pre;
 • Affiniteit met informatiemanagement en cultuurveranderingen;
 • Kennis van zaakgericht-werkenapplicaties (zoals InProces) en Office 365 (dit is een pre).

Wat bieden we jou?

Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Je krijgt een afwisselende en uitdagende functie binnen een informele organisatie met korte lijnen en gezellige collega’s. Wij zetten daar graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover, te weten:

 • Je komt in eerste instantie in dienst voor een jaar voor 32-36 uur per week (36 uur is fulltime). Bevalt het van beide kanten? Dan bieden we je daarna een vast dienstverband aan;
 • Een salaris van maximaal € 4.208 (salarisschaal 9, Cao gemeenten) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt;
 • Een laptop en telefoon;
 • Tijd- en plaatsonafhankelijk werken met de Rederij (het gemeentehuis) als uitvalsbasis;
 • Toegang tot de sportruimte van ons gemeentehuis;
 • Een tegemoetkoming voor gemaakte (reis)kosten.

Solliciteren of meer weten?

Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Voor meer informatie over de functie stuur je een WhatsApp of bel je met een van onze contactpersonen voor deze vacature. Dat zijn Henriëtte van Rymenant, teamleider Bestuur en Bedrijfsvoering (06-40 34 34 87) en Nico Sijrier, adviseur informatiemanagement (06-28 31 23 18).

Wil je gelijk solliciteren? Daar zijn we blij mee! Solliciteer dan direct via onze sollicitatiepagina. Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.