Gelderse website ‘Een wagen vol verhalen’ gelanceerd

Omroep Gelderland en Gelders Erfgoed hebben op 9 mei de website Een wagen vol verhalen gelanceerd tijdens een bijeenkomst van Gelders Erfgoed voor historische verenigingen.

Op de website, die deel uitmaakt van een project over de Gelderse identiteit, worden verhalen verzameld over tradities en gebruiken uit de streek. Iedereen kan een bijdrage leveren, zowel in de vorm van tekst als in de vorm van foto’s en filmpjes. De website werd gelanceerd door Marc Wingens, directeur van Gelders Erfgoed, en Guus van Kleef, directeur van Omroep Gelderland, die beiden een persoonlijke traditie op de website plaatsten. Daarna konden de vertegenwoordigers van de historische verenigingen de eerste verhalen toevoegen.

De mooiste verhalen van Een wagen vol verhalen zullen worden gebruikt voor het nieuwe, gelijknamige  tv-programma van Omroep Gelderland. Presentator Renate Schutte zal in dat programma met paard en wagen door de provincie trekken op zoek naar de Gelderse identiteit. Het project is ook te volgen op Facebook en op Twitter.