Gelders Archief zoekt projectleider e-Depot

Het Gelders Archief is op zoek naar een projectleider e-Depot (32-36 uur).

Wie zijn wij?

Het Gelders Archief is een ondernemende en vernieuwende informatiebeheerder. We zijn één van de grootste archiefinstellingen van Nederland en beheren archief voor het Rijk, de provincie Gelderland, een waterschap, gemeenten en gemeenschappelijke regelingen in de regio Arnhem. Geïnteresseerden kunnen online en in de studiezaal ons unieke materiaal inzien en gebruiken. Om onze informatie nog beter toegankelijk te maken ligt de focus op de duurzame toegankelijkheid van digitale archieven en op de doorontwikkeling van onze online dienstverlening.

Onze bijna 50 medewerkers zijn experts op hun eigen vakgebied en stuk voor stuk gedreven in wat ze doen. Ongeveer 20 van deze medewerkers vormen de afdeling Collectie, waar ook de projectleider e- Depot toe behoort. De afdeling houdt zich bezig met het verwerven en toegankelijk maken van de archieven en collecties en advisering van onze partners.

Binnen de afdeling Collectie is het team Advies & Toezicht verantwoordelijk voor het adviseren over de informatiehuishouding en het informatiebeheer bij onze partners en het Gelders Archief. Het toezicht houden op het archiefbeheer bij onze partners is ook een belangrijke wettelijke taak van het team Advies & Toezicht. De projectleider maakt onderdeel uit van het team Advies & Toezicht en werkt nauw samen met de informatieadviseurs.

Om onze informatie nog beter toegankelijk te maken ligt de focus de komende jaren op de inrichting van een e-Depot voor de opslag van digitale archieven en op de doorontwikkeling van onze online dienstverlening. De projectleider e-Depot speelt een cruciale rol bij de aanbesteding en inrichting van het e-Depot. In deze functie heb je diverse uitdagende rollen op het snijvlak van ICT, informatiemanagement en archivistiek.

Vind jij het leuk om een bijdrage te leveren aan de inrichting van een e-Depot en daarmee duurzame toegankelijkheid te creëren, dan zoeken wij jou!

Wie ben jij?

 • Je hebt een opleiding toegepaste IT, Recordmanagement en/of Informatie Dienstverlening en -Management (IDM) of Informatiemanagement (hbo+) afgerond, liefst met aanvullend het diploma archiefwetenschappen.
 • Je hebt kennis van metadatering, digitale informatiesystemen en/of modelarchitecturen en minimaal vijf jaar ervaring in de archiefsector.
 • Je hebt aantoonbare ervaring als projectleider van complexe projecten en daarin goede resultaten behaald.
 • Bij voorkeur heb je kennis van en ervaring met de aanbesteding en/of implementatie van e- Depots of informatie- en archiefbeheersystemen.
 • Je kunt goed plannen, organiseren en samenwerken, ziet toe op de voortgang van je eigen werkzaamheden en coördineert de activiteiten van je projectmedewerkers.
 • Je beschikt over uitstekende communicatievaardigheden, zowel in woord als geschrift, bent klantgericht, empathisch, analytisch en in staat om goed te luisteren en om wensen en eisen van de stakeholders te vertalen naar concrete oplossingen.

Wat ga je doen?

Je hoofdtaak wordt het vormgeven van het proces tot aanbesteding en implementeren van een e-Depot bij het Gelders Archief. Dit doe je in een complexe omgeving waarin verschillende belangen een rol spelen.

Het project waaraan je leiding gaat geven omvat onder andere het opstellen van een programma van eisen voor een e-Depot, het vertalen hiervan naar functionele en technische specificaties, het aanbesteden van de bouw of aanschaf van een systeem, de selectie, de installatie en het in werking stellen van het e-Depot, en een soepele overdracht van het systeem naar de beheeromgeving. Dit alles doe je in nauw overleg met alle stakeholders van het e-Depot.

Als projectleider lever je de volgende producten concreet op (niet limitatief):

 • Projectplan e-Depot
 • Businesscase aanbesteding en implementatie e-Depot
 • Inkoopprocedure/aanbestedingsprocedure
 • Programma van eisen t.b.v. aanbesteding
 • Bewaar- en beheerstrategie e-Depot
 • Pilotvoorwaarden

Wat bieden we?

Wij bieden jou een uitdagende en gevarieerde functie waarin je nauw samenwerkt met je collega’s vanuit onze gezamenlijke visie en strategie.

Het Gelders Archief hanteert de CAO Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties (SGO). Je salaris wordt maximaal € 4.494,- bruto per maand (schaal 10); inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Je krijgt naast je salaris een Individueel Keuzebudget van 17,05% van je brutoloon. Ook krijg je een vergoeding voor je reiskosten woon-werkverkeer en hebben we eigen parkeergelegenheid.

De functie betreft vooralsnog een tijdelijk dienstverband voor de maximale duur van 3 jaar. De omvang van het dienstverband is minimaal 32 uur per week.

Voor meer informatie over de inhoud van de werkzaamheden kun je contact opnemen met Ilonka Sas, manager Collectie (026-3521600). Een beeld van het Gelders Archief kun je je vormen door onze website te bezoeken: www.geldersarchief.nl.

Herken je je in het profiel en beschik je over de juiste kennis, ervaring en opleiding? Dan willen we graag met jou in gesprek. Stuur vóór 10 februari 2021 een motivatiebrief en CV aan Andrieke Ollefers, HR-adviseur via vacature@geldersarchief.nl. Vermeld als onderwerp in je mail ‘Sollicitatie projectleider e-Depot’ en je naam. Sollicitaties zonder motivatiebrief nemen wij niet in behandeling.

De eerste sollicitatiegesprekken vinden online plaats op 17 februari 2021. Een competentietest kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Door te solliciteren ga je akkoord met ons privacy statement voor sollicitanten.

We reageren niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen.