Festival Floppy Totaal over floppydisk en andere ‘verouderde’ technologie

Op 16 en 17 september vindt in Rotterdam Floppy Totaal plaats, een festival gewijd aan de floppydiskcultuur en andere vervlogen (maar niet vergeten) technologie. Tegelijk komt het boek Floppy Disk Fever uit.

Floppy Totaal is een Rotterdams project dat het hergebruik van ‘verouderde’ technologie als cultureel fenomeen onderzoekt, zodat kan worden beoordeeld hoe technologie uit het verleden is geïntegreerd in onze huidige cultuur en wat haar toekomstige vooruitzichten zijn.

Na een door corona veroorzaakte pauze keert Floppy Totaal terug met een tweedaags festivalprogramma. Op vrijdag 16 september zijn er presentaties en gesprekken met het HomeComputerMuseum, Scene World en Lori Emerson (onder meer oprichter van het Media Archeology Lab, via stream). Zaterdag 17 september is gereserveerd voor muzikale optredens, die worden voorafgegaan door de officiële boekpresentatie van Floppy Disk Fever, met onder andere een gesprek tussen de redactie van het boek (Niek Hilkmann en Thomas Walskaar) en floppyenthousiastelingen.

Meer over het festival vind je hier.