Facebook werkt aan app voor anoniem gebruik

Facebook werkt aan een app waarmee je op het netwerk kunt inloggen onder een pseudoniem. Dat schrijft The New York Times. Het bedrijf zou al een jaar aan de app voor anoniem gebruik werken en die binnen enkele weken willen lanceren.

De krant baseert zich op bronnen binnen Facebook. Het is nog niet bekend hoe de app er precies uit komt te zien en of je er ook foto’s mee kunt delen, maar volgens de bronnen kunnen Facebook-gebruikers met de applicatie onder verschillende pseudoniemen inloggen en openlijk discussiëren over onderwerpen waarbij ze liever niet hun echte naam gebruiken.

De ontwikkeling van de app is opmerkelijk omdat Facebook veel in het nieuws kwam door het beleid rondom het gebruik van pseudoniemen binnen het netwerk. Drie weken geleden verplichtte Facebook een groep travestieten om op de site de naam te gebruiken die op hun paspoort staat. Als zij dit zouden weigeren zou het bedrijf hun profiel verwijderen. Dat bericht leidde tot veel protesten. Veel dragqueens sloten hun profiel af, of veranderden hun profielfoto in een paars vlak met daarin de hashtag ‘#mynameis’. Facebook bood vorige week excuses aan.