Eveline Aendekerk wordt nieuwe directeur CPNB

Eveline Aendekerk start 1 september als directeur van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Zij wordt de eerste vrouwelijke directeur van de CPNB en vormt met adjunct-directeur Esther Scholten een volledig vrouwelijke directie.

Eveline Aendekerk in een persbericht: “Ik heb de afgelopen jaren als directeur van Dance4Life gewerkt aan kennis, kracht en keuzevrijheid voor jongeren. Het lijkt misschien een grote overgang naar de CPNB, maar niets is minder waar. Dat is immers precies wat lezen creëert. De CPNB heeft prachtige campagnes voor de jeugd zoals de Kinderboekenweek en de Boekenweek voor Jongeren (voorheen Literatour); het lijkt me fantastisch hieraan een extra impuls te mogen geven. Daarnaast ben ik ook nog een veellezer, dus voor mij komt alles prachtig samen in deze nieuwe baan.”

Geneviève Waldmann, bestuursvoorzitter CPNB: “We zijn niet over één nacht ijs gegaan en hebben de tijd genomen een waardige opvolger te vinden voor Eppo van Nispen. Met Eveline Aendekerk hebben we een directeur gevonden die gewend is op de huid van de tijd te werken, bekend is met subsidieverleners en sponsors en ervaring heeft met werken in complexe organisaties. Haar culturele en bedrijfskundige achtergrond kan de komende jaren steun bieden om de creatieve en financiële continuïteit van de CPNB te waarborgen. Eveline is een energieke vrouw met een groot netwerk en een echte boekenliefhebber die het motto van de CPNB – Een  boek kan zoveel doen – met  verve zal uitdragen.”

Eveline Aendekerk volgt Eppo van Nispen tot Sevenaer op, die in februari werd benoemd tot directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.  Op dit moment wordt de CPNB ad interim geleid door Henk Pröpper, de voormalige directeur van uitgeverij De Bezige Bij. Henk Pröpper zal tot 1 september de honneurs waarnemen.

Lees verder: De Volkskrant had al een interview met Eveline Aendekerk.

(Foto:  Miriam van Leeuwen)