Universiteit Leiden zoekt informatiespecialist 2

Informatiespecialist 2 (0,6 fte)
Vacaturenummer: 22-850 13303

Vind je het belangrijk dat studenten goed leren omgaan met wetenschappelijke informatie en weet je veel van informatievaardigheidsonderwijs? Zie je kansen om ons onderwijs te vernieuwen of te verbeteren, dan hebben wij een leuke baan voor je!

De afdeling Publieksdiensten van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) zoekt een informatiespecialist die inhoudelijk sterk is in het informatievaardigheidsonderwijs of de ambitie heeft om dat te worden. Je volgt landelijke en internationale ontwikkelingen op dit gebied en weet deze te vertalen naar het onderwijs dat de UBL verzorgt. Omdat het meeste informatievaardigheidsonderwijs digitaal wordt verzorgd, is het van belang om ook ontwikkelingen op het terrein van onderwijskundige software te monitoren.

Als informatiespecialist

 • Onderhoud je de onderwijsmaterialen en zorg je dat ze up-to-date blijven;
 • Ontwikkel je nieuwe onderwijsmaterialen, waar nodig in samenwerking met vakreferenten;
 • Onderzoek je de mogelijkheden van onderwijskundige software en waar nodig implementeer je deze;
 • Verzorg je digitaal en, waar nodig, fysiek onderwijs en draag je bij aan digitale cursussen;
 • Neem je deel aan het Kernprocesteam Onderwijsdiensten;
 • Neem je deel aan de werkgroep Informatievaardigheid en UKB-SHB-werkgroep information literacy;
 • Verricht je projectmatige werkzaamheden;
 • Beantwoord je vragen aan de digitale balie.

Jouw profiel

 • Bibliotheek-/media-/informatieopleiding, minimaal op hbo-niveau;
 • Ervaring met en kennis over informatievaardigheidsonderwijs is een pre;
 • Een creatieve en innovatieve instelling;
 • Resultaatgericht, projectmatig werken;
 • Communicatief, klantgericht, flexibel;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels.

Beschrijving organisatie

De UBL biedt medewerkers veel kansen om zich te ontwikkelen. We werken continu aan een inspirerende, inclusieve en diverse werkomgeving waarin iedereen zich welkom, veilig en gewaardeerd voelt. Je komt te werken binnen een toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat. Centraal staat het bieden van betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten. We doen dit samen met andere partijen in binnen- en buitenland. Onze werkterreinen zijn breed en divers, zo ook onze klantgroepen, in het bijzonder studenten, docenten en onderzoekers. Voor hen verzorgen we de wetenschappelijke informatievoorziening als partner in kennis. UBL staat wereldwijd bekend om haar brede wetenschappelijke collecties en bijzondere collecties, die naast hun rol voor onderwijs en onderzoek ook een belangrijke maatschappelijke en culturele functie hebben. Op onze bibliotheeklocaties bieden wij iedereen een prettige studie- en onderzoeksomgeving. Online staan wij in contact met gebruikers van over de hele wereld. Onze medewerkers dragen hier samen, ieder vanuit hun eigen achtergrond, ervaring en talent, aan bij. Kijk voor meer informatie op onze website: bibliotheek.universiteitleiden.nl

Wij bieden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2818 en maximaal € 3764 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (salarisschaal 8).
Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op werkenbij.leidenuniv.nl.

Diversiteit en inclusie

Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit zijn inclusief.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie en de procedure kun je contact opnemen met Anneke Dirkx, e-mail a.c.m.dirkx@library.leidenuniv.nl, telefoon 071-527 15 60.

Solliciteren

Je kunt online solliciteren via deze button. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 8 januari 2023 worden gericht aan Anneke Dirkx.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.