Universitaire Bibliotheken Leiden zoekt medewerker Documentverwerking en Metadata

Medewerker Documentverwerking en Metadata 1 (0,8-1,0 fte)
Vacaturenummer: 23-025 13353

De werkzaamheden

Wil je een bijdrage leveren aan het beschikbaar stellen van digitale informatie aan studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden en de andere gebruikers van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL)? Heb je ervaring in een bibliotheek? Wij hebben we een interessante vacature voor je.

Binnen de afdeling Metadatadiensten & Acquisitie werk je in een enthousiast team van 28 medewerkers aan de ontsluiting en vindbaarheid van bronnen voor onderwijs en onderzoek. De contacten met collega’s van andere afdelingen en met leveranciers zijn daarbij belangrijk. Tot de werkzaamheden behoren:

 • Verzorgen van het bestelproces, van aanschaf tot afhandeling van facturen voor databases en andere informatiebronnen;
 • Metadateren ten behoeve van de ontsluiting van digitale informatie;
 • Onderhouden van contacten met leveranciers, vakreferenten, Digitale Diensten en andere afdelingen van de universiteit;
 • Beheren van licentiegegevens;
 • Leveren van managementinformatie en gebruiksstatistieken.

Je profiel

 • Mbo+-werk- en denkniveau;
 • Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels en bij voorkeur ook andere moderne Westerse talen;
 • Werkervaring in een bibliotheekomgeving met kennis van het toekennen van metadata (MARC21) en verwerken van elektronische bronnen;
 • Goede computervaardigheden en een uitstekende invoervaardigheid en -snelheid;
 • Goed kunnen schakelen tussen de diverse werkzaamheden;
 • Resultaatgerichtheid, accuratesse, flexibiliteit en initiatief;
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Beschrijving organisatie

De UBL biedt medewerkers veel kansen om zich te ontwikkelen. We werken continu aan een inspirerende, inclusieve en diverse werkomgeving waarin iedereen zich welkom, veilig en gewaardeerd voelt. Je komt te werken binnen een toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat. Centraal staat het bieden van betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten. We doen dit samen met andere partijen in binnen- en buitenland. Onze werkterreinen zijn breed en divers, zo ook onze klantgroepen, in het bijzonder studenten, docenten en onderzoekers. Voor hen verzorgen we de wetenschappelijke informatievoorziening als partner in kennis. De UBL staat wereldwijd bekend om haar brede wetenschappelijke collecties en bijzondere collecties, die naast hun rol voor onderwijs en onderzoek ook een belangrijke maatschappelijke en culturele functie hebben. Op onze bibliotheeklocaties bieden wij iedereen een prettige studie- en onderzoeksomgeving. Online staan wij in contact met gebruikers van over de hele wereld. Onze medewerkers dragen hier samen, ieder vanuit hun eigen achtergrond, ervaring en talent, aan bij. Kijk voor meer informatie op https://www.bibliotheek.universiteitleiden.nl.

Wij bieden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2471 en maximaal € 3336 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (salarisschaal 7).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Als het werk het toelaat kun je voor een deel thuis werken. De universiteit biedt daarvoor goede voorzieningen. Alle informatie hierover kun je hier nalezen.

Diversiteit en inclusie

Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit zijn inclusief.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie en de procedure kun je contact opnemen met Jacob Heeren, hoofd Metadatadiensten & Acquisitie, e-mail j.j.heeren@library.leidenuniv.nl, telefoon 071-527 15 61.

Solliciteren

Je kunt online solliciteren via de button Solliciteren in ons sollicitatiesysteem. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 7 februari 2023 worden gericht aan Jacob Heeren.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.