UBL zoekt medewerker Bibliotheekservices 1

De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL), Onderzoek- & Onderwijsdiensten, afdeling Publieksdiensten is op zoek naar een:

Medewerker Bibliotheekservices 1 (0,8 fte)
Vacaturenummer: 22-716 13101 

De werkzaamheden

Heb je affiniteit en ervaring met bibliotheekwerkzaamheden en wil je een bijdrage leveren aan de organisatie van dagelijkse werkzaamheden aan de balie op drie verschillende locaties? Ben je klantgericht, communicatief en accuraat en flexibel volgens roosterdienst inzetbaar? De werkzaamheden van deze functie bestaan uit:

  • Roosterdienst uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden, zoals vraagbeantwoording aan de balies, uitlenen en terugontvangen van materiaal, interbibliothecair leenverkeer, het aanmaken en activeren van bibliotheekpassen en beheren van de collectie, studiezalen en apparatuur;
  • Plannen en organiseren van de dagelijkse werkzaamheden van de medewerkers op de locatie, waaronder het maken van een dagelijks rooster;
  • Inwerken en begeleiden van nieuwe medewerkers en coachen van minder ervaren collega’s;
  • Vanuit een van de kernprocesteams participeren in projecten en uitvoeren van (deel)activiteiten hierbinnen, en het vanuit de eigen rol signaleren van knelpunten in de dienstverlening en doen van uitgewerkte voorstellen voor verbetering;
  • Opstellen van werkinstructies, procedures en handleidingen. 

Profiel

  • Bibliotheek-, informatie- en/of mediaopleiding op tenminste mbo-niveau;
  • Ruime werkervaring in de bibliotheek- en informatiesector, bij voorkeur in een wetenschappelijke bibliotheek;
  • Kennis van en ervaring met bibliotheeksystemen, waaronder ALMA en PRIMO;
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Beschikt over de competenties: communicatief, resultaatgerichtheid, klantgerichtheid, coachen, stressbestendigheid, flexibiliteit en inventiviteit.

Beschrijving organisatie

De UBL biedt medewerkers veel kansen om zich te ontwikkelen. We werken continu aan een inspirerende, inclusieve en diverse werkomgeving waarin iedereen zich welkom, veilig en gewaardeerd voelt. Je komt te werken binnen een toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat. Centraal staat het bieden van betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten. We doen dit samen met andere partijen in binnen- en buitenland. Onze werkterreinen zijn breed en divers, zo ook onze klantgroepen, in het bijzonder studenten, docenten en onderzoekers. Voor hen verzorgen we de wetenschappelijke informatievoorziening als partner in kennis. UBL staat wereldwijd bekend om haar brede wetenschappelijke collecties en bijzondere collecties, die naast hun rol voor onderwijs en onderzoek ook een belangrijke maatschappelijke en culturele functie hebben. Op onze bibliotheeklocaties bieden wij iedereen een prettige studie- en onderzoeksomgeving. Online staan wij in contact met gebruikers van over de hele wereld. Onze medewerkers dragen hier samen, ieder vanuit hun eigen achtergrond, ervaring en talent, aan bij. Kijk voor meer informatie ook op bibliotheek.universiteitleiden.nl.

Wij bieden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2471 en maximaal € 3336 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (salarisschaal 7).
Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op werkenbij.leidenuniv.nl.

Diversiteit en inclusie

Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit zijn inclusief.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie en de procedure kun je contact opnemen met Jacqueline van der Linde, locatiehoofd UB, e-mail j.h.m.van.der.linde@library.leidenuniv.nl, telefoon 071-527 14 67.

Solliciteren

Direct solliciteren kan hier. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 15 november 2022 worden gericht aan Jacqueline van der Linde.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld