Almeerse Scholen Groep zoekt teamleider Informatiemanagement, Planning & Control

Korte beschrijving

Voor de Almeerse Scholen Groep (ASG) is ADJ op zoek naar een verbindende, op samenwerking gerichte teamleider. Wil jij bijdragen aan de toekomst van jonge mensen en werken voor een van de grootste werkgevers van Flevoland? Heb jij een visie op informatiemanagement, businesscontrol en de ontwikkeling daarvan? Ben je daarnaast in staat om je team en de organisatie bij de implementatie van de visie te begeleiden en ben je een stevige adviseur met lef en inlevingsvermogen? Reageer dan nu!

Functieomschrijving

Als teamleider Informatiemanagement, Planning & Control (IPC) geef je leiding aan een team van circa twaalf professionals. Je legt verantwoording af aan de directeur Servicebureau. Je maakt als teamleider deel uit van het MT van het Servicebureau. Verder treed jij op als sparringpartner en adviseur richting het CvB, collega-teamleiders en de ASG-scholen. Doel is de juiste service en expertise aan de ASG-scholen te leveren vanuit een integrale en toekomstbestendige blik op het gebied van informatievoorziening, planning en control.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Je geeft (inspirerend) leiding aan het team.
 • Je bent eindverantwoordelijk voor alle planning & control-producten op concernniveau van het team IPC.
 • Je zorgt voor het implementeren van de vernieuwde visie op informatiemanagement.
 • Je ontwikkelt het strategisch beleid rondom financiën, controlling en informatiemanagement.
 • Je bent een vertrouwde en positief-kritische sparringpartner voor het CvB, collega-teamleiders, de schooldirecteuren en andere budgethouders.
 • Je brengt nieuw elan waarbij medewerkers worden geïnspireerd om gezamenlijk te blijven ontwikkelen en verantwoordelijkheid te dragen.

Jouw profiel

Je bent een ervaren manager die boven de materie kan staan, maar waar nodig ook hands-on is. Je bent een echte verbinder van mensen en partijen. Daarnaast voldoe je aan de volgende profielkenmerken:

 • Wo-werk- en -denkniveau; postdoc-specialisatie register controller is een pre.
 • Ervaring binnen de sector onderwijs is een pre.
 • Het vermogen om op verschillende niveaus (strategisch, tactisch en operationeel) open te communiceren.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving.
 • Begrip van het krachtenveld binnen een grote complexe organisatie met verschillende disciplines en stakeholders, en het vermogen om binnen die context regie te voeren.
 • Gericht op samenwerking, oplossingsgericht en met lef om positie in te nemen als dat nodig is, zowel binnen het servicebureau als ten opzichte van de klanten PO, VO en CvB.
 • Oog voor kwaliteit en het vermogen om over grenzen heen te kijken.

Organisatie

Met 20.000 leerlingen, 2.300 medewerkers en een omzet van 185 miljoen euro is de Almeerse Scholen Groep een van de grootste werkgevers van Flevoland. Het onderwijsbestuur bestaat uit 39 basisscholen, waarvan twee scholen voor speciaal basisonderwijs en acht scholen in het voortgezet onderwijs in Almere. Deze scholen werken nauw met elkaar samen. De ASG anticipeert op wat de toekomst van jongeren en onderwijs vraagt. De combinatie van primair en voortgezet onderwijs geeft hierbij enorme potentie. Jonge mensen worden bij de ASG voorbereid op de toekomst: goed gekwalificeerd, met vaardigheden en zelfkennis. Zo kunnen zij bijdragen aan de samenleving.

Afdeling

Naast de afdeling Informatiemanagement, Planning & Control vallen onder het Servicebureau de volgende afdelingen: Onderwijs, Personeel en Ontwikkeling, Administratie en Beheer, Onderwijsfaciliteiten en ICT & Communicatie. De afdeling IPC bestaat uit circa twaalf personen en kent onder andere de volgende functies: controller, managementinformatiespecialist en functioneel beheerder. Om de subafdeling Informatiemanagement te versterken is op tijdelijke basis een projectleider aangetrokken. Een aantal teamleden is relatief nieuw.

Arbeidsvoorwaarden

De ASG biedt een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. De functie heeft een omvang van 32-40 uur per week. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 7.225 bruto per maand (salarisschaal 13 cao VO) bij een voltijd dienstverband. Daarnaast mag je rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld. Verder heeft de ASG een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere zeer goede verlofregeling), ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. De ASG is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Procedure

Bij de werving en selectie laat de ASG zich bijstaan door het bureau ADJ. Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure, een assessment kan hier ook onderdeel van uitmaken. Solliciteren kan via het sollicitatieformulier op de website van ADJ.

Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, zien wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk voor vrijdag 19 januari 2024 tegemoet.

Contactpersonen

Ronald Gaartman | e-mail: ronald@adj.nl | telefoon: 06-22 23 36 04.
Emilia Walhout | e-mail: emilia@adj.nl | telefoon: 06-27 90 69 44.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.