CWI zoekt informatiespecialist Bibliotheek

Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) heeft een vacature bij de afdeling Informatie & Documentatie (Bibliotheek) voor een

informatiespecialist Bibliotheek (x/v/m) voor 32 uur per week

Door de ontwikkelingen in het digitale ecosysteem verandert de bibliotheekwereld razendsnel. Tegelijk blijft het onze gezamenlijke uitdaging om de integriteit van wetenschappelijke informatie te borgen en die langdurig beschikbaar te houden. Wil jij meehelpen om die twee aspecten te verenigen? 

Functie

Voor de CWI Bibliotheek zoeken wij iemand die primair onze wetenschappelijke output beheert in onze institutionele repository en daar managementrapportages uit oplevert. Daarnaast zorg je dat we aansluiten bij (inter)nationale digitale en beleidsontwikkelingen en neem je initiatieven tot het verbeteren van onze informatiestromen en dienstverlening. Met de coördinator Information & Documentation werk je samen op het gebied van open science. 

In de dagelijkse praktijk los je bijvoorbeeld een harvesting-probleem op, voer je artikelen in, beantwoord je een vraag van een onderzoeker of draai je een query. Op eigen intitiatief onderzoek je interessante nieuwe tools of projecten. Afhankelijk van je interesses zijn er ook andere taken op te pakken. Af en toe zul je bijspringen bij het administratieve werk en een boek uitlenen of een archiefstuk zoeken. Met een klein team van vier collega’s bieden we dienstverlening aan meer dan 350 wetenschappers.

Wij zoeken

  • Je beschikt over minimaal hbo-werk- en denkniveau en een opleiding of werkervaring in een relevant vakgebied. Denk aan bibliotheken, informatieanalyse, wetenschappelijk onderzoek, functioneel applicatiebeheer of databasebeheer. 
  • Bij voorkeur heb je al enige kennis van open access en/of open science. 
  • Je hebt affiniteit met opensourcesoftware en collectieve projecten. 
  • Je stelt je servicegericht op en communiceert makkelijk in zowel het Nederlands als het Engels (mondeling en schriftelijk).

Wij bieden

De arbeidsovereenkomst is in eerste instantie voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid. Het salaris is minimaal € 3.241 en maximaal € 5.141 bruto per maand (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband, exclusief vakantie- en eindejaarsuitkering.

Onze gunstige arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Onderzoekinstellingen, met onder andere ruime verlofmogelijkheden. De arbeidsvoorwaarden zijn flexibel en maken de combinatie van zorg en werk mogelijk.

Sollicitatie

De sluitingsdatum voor deze vacature is 30 juni 2024. Een sollicitatie bestaat minimaal uit een motivatiebrief en een uitgebreid cv. Solliciteren kan via deze link.

Voor aanvullende informatie over de vacature kun je contact opnemen met Vera Sarkol, coördinator Information & Documentation, telefoonnummer 020-592 40 11, e-mail vera.sarkol@cwi.nl.

De werving vindt gelijktijdig in- en extern plaats waarbij geschikte interne kandidaten voorrang hebben. 

Diversiteitscode
CWI streeft naar een divers personeelsbestand: we willen talent en creativiteit ontwikkelen door mensen met verschillende achtergronden en culturen samen te brengen. We werven en selecteren op basis van competenties en talenten. Daarom moedigen we iedereen die zich herkent in de vacature, ongeacht leeftijd, geslacht, origine, seksuele oriëntatie of handicap, aan te reageren.

Over CWI

Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) is het nationaal onderzoeksinstituut voor wiskunde en informatica en is onderdeel van de Institutenorganisatie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). CWI verricht fundamenteel toponderzoek en draagt kennis over aan de maatschappij, in het bijzonder aan het bedrijfsleven. CWI is gevestigd op het Science Park Amsterdam, knooppunt van vooraanstaand onderwijs, hoogwaardig onderzoek en kennisintensieve bedrijven.

Samen met zijn ruim 150 wetenschappers uit meer dan 25 landen biedt CWI een prettige, collegiale en internationale werkomgeving voorzien van uitstekende faciliteiten.

Voor meer informatie over het CWI, bezoek www.cwi.nl of bekijk onze film Working at CWI.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.