ChatGPT Plus-abonnement beschikbaar in Nederland en België – en ander nieuws

Het betaalde abonnement voor ChatGPT is sinds vrijdag ook beschikbaar in Nederland en België. Dat blijkt uit screenshots van meerdere gebruikers. ‘Ook uit eigen observatie blijkt dat het nu mogelijk is om te upgraden naar ChatGPT Plus’, zo valt te lezen op tweakers.net.

Op de pagina van ChatGPT is nu links het kopje ‘Upgrade to Plus’ te vinden. Het abonnement voor de Plus-dienst kost in Nederland en België 24,20 dollar per maand. In onder meer Duitsland en Frankrijk is de abonnementendienst op dezelfde dag beschikbaar gemaakt. Een volledige lijst van landen waar de dienst nu beschikbaar is, is niet gegeven.

ChatGPT Plus werd begin deze maand geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Het biedt onder meer snellere responstijden, vervroegd toegang tot nieuwe features en algemeen toegang tot de chatbot, ook op drukke momenten. OpenAI zegt ook bezig te zijn met verschillende andere abonnementen rondom ChatGPT.

Concurrentie

Sinds de introductie in november vorig jaar van ChatGPT buitelt het nieuws over deze technologie over elkaar heen. Zo kondigden de eerste concurrenten zich aan – onder meer Google (met Bard) en Alibaba. Tweakers biedt een goed overzicht voor wie het nieuws over ChatGPT wil volgen.