Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) zoekt informatiespecialist (v/m/x)

Functie

Voor onze Bibliotheek (Informatie & Documentatie) zoeken we een informatiespecialist, die de wetenschappelijke output van onze CWI-onderzoekers inzichtelijk en beschikbaar maakt. Hiervoor beheer je de CWI Institutional Repository, waarin ons wetenschappelijke werk wordt geregistreerd en die voor allerlei doelen zoals rapportage, evaluatiecijfers en profilering wordt gebruikt. Je verzamelt en voert publicaties en ander werk in, analyseert en interpreteert resultaten, zorgt voor kwaliteitsbewaking van metadata, past processen aan bij veranderende behoeften, informeert onze onderzoekers, adviseert over je vakgebied, et cetera.

Gezien het belang van de publieke wetenschap hecht CWI grote waarde aan open science in brede zin. Landelijk en internationaal ontwikkelt het landschap zich snel. Je zult nauw samenwerken met de teamleider van de afdeling (coördinator Informatie & Open Access) om het beleid in praktijk te brengen. Om jouw functie invulling te geven heb je veelvuldig contact met onze onderzoekers binnen het instituut, met collega’s van IT vanwege de ontwikkeling van systemen en applicatie- en softwarebeheer, en met die van de projectadministratie voor het koppelen van data. Ook heb je externe contacten, zoals met bibliotheken, archieven, andere onderzoeksinstituten van NWO of (software)leveranciers.

De afdeling heeft als doel om informatie, papier en digitaal, publiek beschikbaar te houden. Onze bibliotheek heeft dan ook een uitgebreide wiskunde- en informatica-collectie. In totaal werken bij de bibliotheek drie fulltime medewerkers (waarvan deze vacature er een is) en twee parttimers. In dit kleine team werk je, naast je hoofdtaak, samen met de directe collega’s om de hands-on activiteiten van de afdeling uit te voeren, zoals balie- en archiefwerk.

Profiel

Je hebt hbo-werk- en denkniveau en een opleiding in een relevant vakgebied of een vergelijkbaar niveau door ervaring. Je hebt kennis van IT-systemen en ervaring met databases. Idealiter heb je ervaring met open acces/open science en het werken in een academische werkomgeving.

Je hebt affiniteit met opensourcesoftware en je hebt een dienstverlenende instelling. Je bent gericht op het continu verbeteren van de kwaliteit van het werk, kunt het grotere geheel van ontwikkelingen overzien en hebt een goed analytisch vermogen. Je kunt goed samenwerken met collega’s met verschillende achtergronden en goed communiceren in woord en geschrift in zowel het Nederlands als het Engels.

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsovereenkomst is in eerste instantie voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid. Het salaris is minimaal €2.846 en maximaal €4.514 bruto per maand (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband.

Onze gunstige arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao-Onderzoekinstellingen, met onder andere ruime verlofmogelijkheden en een volledige dertiende maand. De arbeidsvoorwaarden zijn flexibel en maken de combinatie van zorg en werk mogelijk.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Sollicitatie

Voor aanvullende informatie over de vacature kun je contact opnemen met Vera Sarkol, coördinator Informatie & Open Access, e-mail Vera.Sarkol@cwi.nl.

Sluitingsdatum vacature: 19 april 2022.

De werving vindt gelijktijdig in- en extern plaats, waarbij geschikte interne kandidaten voorrang hebben.

CWI streeft naar een divers personeelsbestand: we willen talent en creativiteit ontwikkelen door mensen met verschillende achtergronden en culturen samen te brengen. We werven en selecteren op basis van competenties en talenten. Daarom moedigen we iedereen die zich herkent in de vacature, ongeacht leeftijd, geslacht, origine, geaardheid of handicap, aan te reageren.

Over Centrum Wiskunde & Informatica

Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) is het nationaal onderzoeksinstituut voor wiskunde en informatica en onderdeel van de Institutenorganisatie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). CWI verricht fundamenteel toponderzoek en draagt kennis over aan de maatschappij, in het bijzonder aan het bedrijfsleven. CWI is gevestigd op het Science Park Amsterdam, knooppunt van vooraanstaand onderwijs, hoogwaardig onderzoek en kennisintensieve bedrijven. Samen met zijn ruim 150 wetenschappers uit meer dan 25 landen biedt CWI een prettige, collegiale en internationale werkomgeving voorzien van uitstekende faciliteiten.

Meer informatie over CWI vind je op www.cwi.nl of bekijk onze film A Fundamental Difference over werken bij CWI.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.