Carrière

Titia van der Werf is benoemd tot Senior Program Officer bij OCLC Research, met als standplaats Leiden. Hiervoor was Titia adjunct-directeur van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG).

De leden van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) hebben Kars Veling tot nieuwe bestuursvoorzitter benoemd. Veling is per 1 januari Erik Jurgens opgevolgd die statutair aan het einde van zijn termijn is. Jurgens is sinds 2004 bestuursvoorzitter geweest.

Algemeen directeur Gerard Reussink heeft afscheid genomen van Bibliotheek Rotterdam en is per 1 december 2011 opgevolgd door Mart Toet. Toet werkte eerder als algemeen directeur van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Op 21 december 2011 heeft Jos van Dijk afscheid genomen als docent aan de opleiding IDM van de Haagse Hogeschool wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Hij werkte vanaf 1979 achtereenvolgens aan de Tiele Academie (BDA Den Haag), de BDI-opleiding en later de IDM-opleiding in Den Haag. Sinds 2003 maakt hij deel uit van de redactie van InformatieProfessional.

Tamar van der Riet is als informatiespecialist gestart bij GO opleidingen. Daarnaast rondt zij op dit moment haar studie aan de IDM Den Haag af.

Michel de Winter is als accountmanager Benelux & Israel begonnen bij Wiley Blackwell. Eerder werkte hij als electronic products manager bij Swets Information Services.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 1&2 / 2012. Het gehele nummer kun je hier lezen