Bureau KNAW zoekt coördinator Documentaire Informatievoorziening (DIV)

Ben jij een informatiedeskundige met ruime ervaring in het aansturen van een team? Ben je nieuwsgierig en altijd op zoek naar mogelijkheden voor verbetering? Heb je affiniteit met de praktische kant van vraagstukken op het gebied van informatiehuishouding in complexe organisaties? En heb je hart voor de wetenschap en wetenschappers? Wie weet ben jij dan de coördinator die we zoeken voor het team Documentaire Informatievoorziening (DIV). Dit is een klein een hecht team dat verantwoordelijk is voor het beheren, registreren, archiveren en beschikbaar stellen of inzichtelijk maken van documenten voor het Bureau van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Wie zijn wij?

De KNAW is het forum van en voor wetenschappers. Zij is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor instituten die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten. Het Bureau van de KNAW staat zowel leden en besturen van de drie Akademies bij in de uitoefening van hun taken, als instituten en directie. Bij het bureau (gevestigd in het Trippenhuis, hartje Amsterdam) werken 130 medewerkers.

DIV maakt onderdeel uit van de Bureau-afdeling Communicatie & Informatievoorziening. Je komt bij een afdeling waar je de ruimte krijgt voor eigen inbreng en ideeën. We zorgen voor elkaar, houden elkaar scherp, en omdat geen dag hetzelfde is, helpen we elkaar waar nodig. Dat doe je samen met de informatiemedewerker en recordbeheerders van het DIV-team en de rest van de afdeling: communicatieadviseurs, contentmedewerkers en eventmanagers.

Wat ga je doen?

Als coördinator DIV ben je een ervaren recordmanager die als meewerkend leidinggevende tevens het eerste aanspreekpunt is voor de drie collega’s in je team en voor het hoofd van de afdeling. Je werkt nauw samen met de archivaris van de KNAW, en je maakt deel uit van het MT van de afdeling Communicatie & Informatievoorziening.

Als vakexpert weet je al dat er veel aan het veranderen is bij post- en archiefzaken. Traditionele taken beginnen te verdwijnen en er komen nieuwe en vaak meer complexe taken voor terug. Met de ingebruikname van het documentmanagementsysteem M-Files zijn onlangs alle werkprocessen door het team tegen het licht gehouden. Samen met jou werken we verder aan de verbeteringen en de evaluatie daarvan. We verwachten dat dit tot medio 2023 duurt.

Je hebt oog voor welke veranderingsprocessen op het gebied van informatie- en archiefbeheer nodig zijn in een moderne complexe organisatie, neemt het initiatief om dat in gang te zetten en voert de acties uit die nodig zijn om tot een goed resultaat te komen. Bovendien heb je een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau in een relevante richting, zoals informatiemanagement of archivistiek. 

De veranderingen in archiveringsprocessen hebben consequenties voor zowel de werkzaamheden van teamleden van DIV als die van de overige medewerkers van het bureau van de KNAW. Het belang van goed archiefbeheer blijft hetzelfde. We verwachten daarom dat je ruime kennis van en ervaring hebt met alle aspecten van archiefwerkzaamheden bij een (semi)overheidsorganisatie en dat je goed kunt communiceren over veranderingen die daarin plaatsvinden.

Over het Bureau KNAW

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor tien nationale onderzoeksinstituten – en drie instituten die infrastructuur bieden voor onderzoek – die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten. Het Bureau van de KNAW staat leden, bestuur, raden en commissies, instituten en de algemeen directeur bij in de uitoefening van hun taken.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal €2.846 en maximaal €4.490 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW). Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Diversiteit en inclusie

De KNAW acht een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt van groot belang. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de KNAW op deze wijze versterkt.

Interesse?

Solliciteer dan direct door te klikken op de solliciteerbutton. Je kunt reageren tot en met 23 mei 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.