British Museum wordt nagebouwd in Minecraft

Het British Museum in Londen heeft plannen om het museum volledig na te laten bouwen in de populaire videogame Minecraft. Een medewerker van het museum heeft spelers van de game opgeroepen mee te doen via Reddit.com.

Het plan maakt deel uit van het project Museum of the future, waarin de instelling onder meer debatten organiseert en onderzoekt welke (digitale) mogelijkheden het museum kan inzetten om een groter en breder publiek te bereiken. De game Minecraft is wereldwijd al meer dan 54 miljoen keer over de toonbank gegaan. In het spel zijn al veel andere beroemde bouwwerken nagebouwd, zoals de Arc de Triomphe, de Rijksdag en de Taj Mahal. Vorige week maakte Microsoft bekend dat het bedrijf Mojang, de Zweedse ontwikkelaar van de game, heeft overgenomen voor 2,5 miljard dollar.

Het museum hoopt op de langere termijn ook al zijn tentoonstellingen beschikbaar maken in Minecraft, maar er wordt begonnen met de voorgevel en de grote hal van het museum. Het museum hoopt dat die onderdelen af zullen zijn voor een debat op 16 oktober, getiteld Changing public dialogues with museum collections in the digital age.