Breinstein en trainee.nl verder onder de naam Breinstein

Breinstein en trainee.nl zetten hun activiteiten voort onder de naam Breinstein. Dit is ‘een logische vervolgstap’ in de samensmelting van de twee organisaties, die zich beide richten op traineeships en detachering van (young) professionals om organisaties futureproof te maken en hen te helpen met vraagstukken op het gebied van informatiemanagement, data analytics en cybersecurity.

Digital natives – ook wel Generatie Z genoemd – zijn de eerste generatie die zich geen leven zonder internet kan voorstellen. Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat 11% van de digital natives het liefst in de ICT wil werken, tegen 5% van de oudere generaties. ‘Deze jonge professionals zijn de onmisbare schakel in succesvolle digitale transformaties. Door onze krachten en visie te bundelen in Breinstein kunnen wij de markt beter bedienen en zijn we klaar voor de toekomst’, zegt oprichter en directeur Chantal Mulder.

Hard- en softskills ontwikkelen

De young professionals van Breinstein werken op innovatieve projecten om organisaties te helpen met digitalisering. Andersom is het voor jong digitaal talent de kans om veel relevante werkervaring op te doen zonder dat ze zich direct hoeven te committeren aan een werkgever. Uit gegevens van Motivaction blijkt namelijk ook dat young professionals en digital natives het lastig vinden om een studie of richting te kiezen die echt bij hen past en die hen voorbereidt op een volgende stap in hun loopbaan. Breinstein helpt ze hierbij met een intensief opleidings- en ontwikkelprogramma, waarmee de hard- en softskills van young professionals worden ontwikkeld. Tegelijkertijd gaan ze aan de slag met interessante opdrachten bij aansprekende opdrachtgevers.

Breinstein biedt traineeships in de vakgebieden Informatiemanagement, Data Analytics en Cyber Security. Meer ervaren IT-professionals worden aangeboden via detachering. Terwijl de youg professionals vrijwel meteen voor organisaties aan de slag gaan, zorgt Breinstein voor de opleiding en coaching.

Breinstein heeft met de samenvoeging met trainee.nl ook een vernieuwde website (www.breinstein.nl) en huisstijl gekregen.